05/09/2019 05/09/2019 Εκατόν εβδομήντα πέντε μαθητές Ρομά από την περιοχή Πάτα Ρατ, στη Ρουμανία παρέλαβαν τσάντες, σχολικά αλλά και θρησκευτικά βιβλία στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία προκειμένου να μην εγκαταλείψουν το σχολείο. Τα δώρα αυτά προσφέρθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμούρες, κ. Ανδρέα σε συνεργασία με τον...
05 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:13

Δεκάδες παιδιά Ρομά επιστρέφουν στο σχολείο

Διαδώστε:
Δεκάδες παιδιά Ρομά επιστρέφουν στο σχολείο

Εκατόν εβδομήντα πέντε μαθητές Ρομά από την περιοχή Πάτα Ρατ, στη Ρουμανία παρέλαβαν τσάντες, σχολικά αλλά και θρησκευτικά βιβλία στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία προκειμένου να μην εγκαταλείψουν το σχολείο.

Τα δώρα αυτά προσφέρθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνης και Μαραμούρες, κ. Ανδρέα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο “Ορθόδοξη Φιλανθρωπία” του Κλουζ και τον Διεθνή Οργανισμό Ορθοδόξων Χριστιανικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά.

Στην Αρχιεπισκοπή Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ λειτουργούν δύο ιεραποστολιστικές κοινότητες για τους Ρομά.
Αυτές οι κοινότητες επωφελούνται από μια σειρά κατηχητικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η Αρχιεπισκοπή Κλουζ έχει σήμερα 53 κοινωνικά προγράμματα για τις κοινότητες των Ρομά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων