22/12/2019 22/12/2019 Μνημόσυνο για τους ήρωες που θυσιάστηκαν το Δεκέμβριο του 1989 στους αγώνες για τη δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου. Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, ο Πρωθυπουργός Λούντοβιτς Όρμπαν, αξιωματούχοι και πλήθος πιστών. Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του ανέφερε: ...
22 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2019 - 17:02

Δεν ξέχασαν του ήρωες του 1989 στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν του ήρωες του 1989 στο Βουκουρέστι

Μνημόσυνο για τους ήρωες που θυσιάστηκαν το Δεκέμβριο του 1989 στους αγώνες για τη δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, ο Πρωθυπουργός Λούντοβιτς Όρμπαν, αξιωματούχοι και πλήθος πιστών.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του ανέφερε:  “Προσευχόμαστε σήμερα έτσι ώστε να βρουν αιώνια ανάπαυση οι ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Ο αγώνας τους ήταν δίκαιος γιατί το μόνο που απέτισαν ήταν η ελευθερία”.

Μνημόσυνα όμως τελέστηκαν σε όλη τη ρουμανική επικράτεια, σε πόλεις όπως η Άλμπα Ιούλια, η Κραϊόβα, η Κωστάντζα, το Τεργκόβιστε  κ.α., που πλήρωσαν με φόρο αίματος τον αγώνα αυτό.

Η εξέγερση ξεκίνησε στην πόλη της Τιμισοάρα και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλη την η χώρα, με αποκορύφωμα την δίκη και την εκτέλεση του επί πολλών ετών κομμουνιστή ηγέτη Νικολάε Τσαουσέσκου, και το τέλος της 42χρονης κομμουνιστικής κυριαρχίας στη Ρουμανία.

Υπήρξε επίσης, η τελευταία διάλυση ενός κομμουνιστικού καθεστώτος σε χώρα του Συμφώνου της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια των γεγονότων του 1989, και η μόνη που ανέτρεψε βίαια την κυβέρνηση μιας χώρας και εκτέλεσε τον ηγέτη της.

Πηγή φωτογραφιών – βίντεο: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων