02/11/2021 02/11/2021 Μνημόσυνο για την ανάπαυση των 64 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νυχτερινό κέντρο «Colectiv» του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 2015, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπροστένι. Επίσης, τελέστηκαν Τρισάγια τόσο στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στην μνήμη των θυμάτων όσο και στο σημείο όπου σημειώθηκε η...
02 Νοεμβρίου, 2021 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2021 - 13:41

Δεν λησμόνησαν τις 64 ψυχές της τραγωδίας στο «Colectiv»

Διαδώστε:
Δεν λησμόνησαν τις 64 ψυχές της τραγωδίας στο «Colectiv»

Μνημόσυνο για την ανάπαυση των 64 ψυχών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο νυχτερινό κέντρο «Colectiv» του Βουκουρεστίου τον Οκτώβριο του 2015, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μπροστένι.

Επίσης, τελέστηκαν Τρισάγια τόσο στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στην μνήμη των θυμάτων όσο και στο σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία πριν από έξι χρόνια, παρουσία συγγενών των θυμάτων.

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες τραγωδίες που σημειώθηκαν στην Ρουμανική πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 184 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν περισσότεροι από 500 νέοι ποδοπατήθηκαν, προσπαθώντας να φτάσουν στη μοναδική έξοδο κινδύνου του νυχτερινού κέντρου που στεγαζόταν στο υπόγειο ενός πρώην εργοστασίου υποδημάτων. Ο επίλογος της τραγικής αυτής ημέρας γράφτηκε με τον χειρότερο τρόπο. 64 συνολικά άνθρωποι έχασαν τελικά την ζωή τους, με την επίσημη ηγεσία της χώρας, αδυνατώντας αρχικά να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας, να αναγγέλει τριήμερο εθνικό πένθος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων