05/03/2019 05/03/2019 Εκατοντάδες παλιές εικόνες έχουν σωθεί από το 2010 έως σήμερα στο Κέντρο Αποκατάστασης της Αρχιεπισκοπής του Sibiu. Η αποκατάσταση είναι μια σύνθετη διαδικασία “σε σύγκριση με τους ιατρικούς ειδικούς, λόγω των ειδικών και ηθικών αρχών που αποτελούν τη βάση αυτής της δραστηριότητας” δήλωσε η συντονίστρια του Κέντροy Αποκατάστασης Maria Modi . Μια εκτενή έκθεση παρουσιάζει εικόνες από...
05 Μαρτίου, 2019 - 22:34

Διάσωση εκατοντάδων παλαιών εικόνων στο Sibiu

Διαδώστε:
Διάσωση εκατοντάδων παλαιών εικόνων στο Sibiu

Εκατοντάδες παλιές εικόνες έχουν σωθεί από το 2010 έως σήμερα στο Κέντρο Αποκατάστασης της Αρχιεπισκοπής του Sibiu. Η αποκατάσταση είναι μια σύνθετη διαδικασία “σε σύγκριση με τους ιατρικούς ειδικούς, λόγω των ειδικών και ηθικών αρχών που αποτελούν τη βάση αυτής της δραστηριότητας” δήλωσε η συντονίστρια του Κέντροy Αποκατάστασης Maria Modi .

Μια εκτενή έκθεση παρουσιάζει εικόνες από τη διαδικασία αποκατάστασης των εικόνων καθώς και τις εξηγήσεις των ειδικών του Sibiu. Η έκδοση παρέχει επίσης πληροφορίες για το έργο του κέντρου και την ιερή κληρονομιά της Αρχιεπισκοπής.

Η Maria Modi εξήγησε ότι “ο αναστηλωτής δεν είναι ζωγράφος και παραθέτει τις αρχές στις οποίες βασίζει το έργο του. Εάν το εικονίδιο έχει ένα τεράστιο κενό, το οποίο συνεπάγεται τεράστια τρύπα ή απώλεια χρώματος, δεν επιτρέπεται στον συντηρητή να το απωθήσει” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύθηκε από τον Sorin Ionita

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων