26/02/2021 26/02/2021 Ένας τόμος δημιουργήθηκε από το Εκδοτικό Κέντρο του Πατριαρχείου Ρουμανίας με τίτλο “Διασπορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας” με αφορμή το έτος 2021 που έχει αφιερωθεί στην Ρουμανική Διασπορά από το Πατριαρχείο.  Ο τόμος παρουσιάζει στοιχεία από την Εκκλησία της Ρουμανίας που βρίσκεται εκτός των συνόρων της χώρας ενώ έχει εικόνες από τις σημαντικές εκδηλώσεις...
26 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2021 - 16:14

“Διασπορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας”

Διαδώστε:
“Διασπορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας”

Ένας τόμος δημιουργήθηκε από το Εκδοτικό Κέντρο του Πατριαρχείου Ρουμανίας με τίτλο “Διασπορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας” με αφορμή το έτος 2021 που έχει αφιερωθεί στην Ρουμανική Διασπορά από το Πατριαρχείο. 

Ο τόμος παρουσιάζει στοιχεία από την Εκκλησία της Ρουμανίας που βρίσκεται εκτός των συνόρων της χώρας ενώ έχει εικόνες από τις σημαντικές εκδηλώσεις της ρουμανικής διασποράς. Το βιβλίο προλογίζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Γνωρίζοντας τον μεγάλο αριθμό Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας (επί του παρόντος εκτιμάται σε περίπου δέκα εκατομμύρια, δηλαδή έξι εκατομμύρια Ρουμάνους που ζουν σε ιστορικές ή παραδοσιακές κοινότητες σε χώρες κοντά στη Ρουμανία και τέσσερα εκατομμύρια Ρουμάνους που ζουν σε εκκλησιαστικές κοινότητες στη διασπορά), το Ρουμανικό Πατριαρχείο υποστηρίζει τις προσπάθειες των Ορθόδοξων Ρουμάνων να εγκατασταθούν προσωρινά ή μόνιμα στο εξωτερικό, προκειμένου να διατηρηθεί η θρησκευτική, εθνοτική, γλωσσική και πολιτιστική τους ταυτότητα».

Η Ανταρκτική είναι η μόνη ήπειρος όπου δεν εκπροσωπείται η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας. Στον υπόλοιπο κόσμο, οι Ρουμάνοι έχουν τέσσερις μητροπόλεις, τέσσερις αρχιεπίσκοπους, 10 επισκόπους και εννέα αντιπροσωπείες και κοινότητες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων