21/06/2021 21/06/2021 Η Βασιλική του κέντρου Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, που αποτελεί παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου, γιορτάζει την προστάτιδά της, Αγία Τριάδα, σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου 2021. Με την ευκαιρία αυτή, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ, προϊστάμενος της Βασιλικής του κέντρου Τύπου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εξωτερικό βωμό του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού, συμπροσευχομένων...
21 Ιουνίου, 2021 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2021 - 15:54

Δημοσιογράφοι στη Ρουμανία γιόρτασαν την Προστάτιδά τους

Διαδώστε:
Δημοσιογράφοι στη Ρουμανία γιόρτασαν την Προστάτιδά τους

Η Βασιλική του κέντρου Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας, που αποτελεί παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου, γιορτάζει την προστάτιδά της, Αγία Τριάδα, σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου 2021.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ, προϊστάμενος της Βασιλικής του κέντρου Τύπου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον εξωτερικό βωμό του Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού, συμπροσευχομένων πολλών δημοσιογράφων. Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τελέστηκε, επίσης, δοξολογία, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ακούστηκε, δε, ειδική ευχή υπέρ της θεραπείας του γέροντα Εφραίμ, καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό εξαιτίας κορωνοϊού.

Και τα πέντε ιδρύματα που ανήκουν στο κέντρο Τύπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας τέθηκαν υπό την προστασία της Αγίας Τριάδας, έχοντας ως πρότυπο και βοήθεια τα τρία Θεία Πρόσωπα, που «συνεργάζονται σε τέλεια αρμονία και η δόξα τους δείχνει την αγιότητα και την ομορφιά της αιώνιας αγάπης τους».

Οι συντελεστές του Κέντρου Τύπου: το Radio Trinitas, η Trinitas TV, οι εκδόσεις Lumina, το Γραφείου Ειδήσεων της Βασιλικής και το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, στέλνουν μαζί το μήνυμα και παρουσιάζουν στην κοινωνία τους θεσμούς, τις δραστηριότητες και τις στάσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων