30/11/2021 30/11/2021 Εκτός από τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο οι Ρουμάνοι εορτάζουν σήμερα και τον Άγιο Ανδρέα Σαγκούνα (1808-1873) Τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα ευλαβείται ιδιαίτερα ο Ρουμανικός λαός καθώς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας από το 1997 καθιερώθηκε ως Προστάτης Άγιος της χώρας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ξεκίνησαν χθες στον Καθεδρικό...
30 Νοεμβρίου, 2021 - 9:38

Διπλή εορτή για τους Ρουμάνους

Διαδώστε:
Διπλή εορτή για τους Ρουμάνους

Εκτός από τον Άγιο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο οι Ρουμάνοι εορτάζουν σήμερα και τον Άγιο Ανδρέα Σαγκούνα (1808-1873)

Τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα ευλαβείται ιδιαίτερα ο Ρουμανικός λαός καθώς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας από το 1997 καθιερώθηκε ως Προστάτης Άγιος της χώρας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου ξεκίνησαν χθες στον Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι με την τέλεση ιεράς αγρυπνίας κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Οι Ρουμάνοι, όμως, τιμούν ιδιαίτερα στις 30 Νοεμβρίου και έναν δικό τους σύγχρονο Άγιο. Πρόκειται για τον Άγιο Ανδρέα Σαγκούνα (1808-1873), ο οποίος αποτελεί τον προστάτης της Τρανσυλβανίας. 

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η περιφορά του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέα Σαγκούνα πέριξ του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Σίμπιου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σίμπιου και Μητροπολίτη Τρανσυλβανίας κ. Λαυρεντίου.

Φωτογραφίες – πληροφορίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων