01/10/2023 02/10/2023 16 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, από την Ενθρόνιση του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε Δοξολογία παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου, κληρικών και εκπροσώπων κρατικών αρχών. Στο τέλος της Δοξολογίας, ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων εκφώνησε ομιλία στην οποία τόνισε τα επιτεύγματα της...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 14:08

Δοξολογία για τα 16 χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

Διαδώστε:
Δοξολογία για τα 16 χρόνια από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ

16 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, από την Ενθρόνιση του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε Δοξολογία παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου, κληρικών και εκπροσώπων κρατικών αρχών.

Στο τέλος της Δοξολογίας, ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων εκφώνησε ομιλία στην οποία τόνισε τα επιτεύγματα της Εκκλησίας υπό την ηγεσία του Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ.

Eπίσης ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, μια εικόνα του Σωτήρα Ιησού Χριστού.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι τα προαναφερθέντα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας που βασίζεται στη συνυπευθυνότητα εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και σημείωσε ότι οι κεντρικές και τοπικές κρατικές αρχές έχουν υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό αυτά τα έργα, ιδιαίτερα την αναστήλωση των εκκλησιών, αλλά και το κοινωνικό έργο.

«Ευχαριστούμε λοιπόν τον Θεό και όσους εργάζονται στην Εκκλησία Του. Τα χέρια της φιλεύσπλαχνης αγάπης του Χριστού είναι τα χέρια εκείνων που έχουν την ελεήμονα αγάπη του Χριστού στις καρδιές τους και μετά την προσφέρουν με πράξεις βοηθώντας τους συνανθρώπους τους», είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα Europa Christiana στο Μέγαρο του Πατριαρχείου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση όπου ο Μακαριώτατος δέχθηκε συγχαρητήρια μηνύματα από εκπροσώπους των κεντρικών και τοπικών κρατικών αρχών, καθώς και από άλλους δημόσιους φορείς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων