30/11/2021 30/11/2021 Δοξολογία θα τελεστεί σε όλους τους ιερούς ναούς της Ρουμανίας αύριο, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, που η χώρα εορτάζει την ολοκλήρωση της συγκρότησης του ενιαίου εθνικού της κράτους και τη μεγάλη Ένωση με την Τρανσυλβανία (επιστροφή της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία). Η δοξολογία για την ελευθερία και την ενότητα του ρουμανικού λαού θα τελεστεί μετά τη Θεία...
30 Νοεμβρίου, 2021 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 12:41

Δοξολογία σε όλους τους Ναούς της Ρουμανίας αύριο

Διαδώστε:
Δοξολογία σε όλους τους Ναούς της Ρουμανίας αύριο

Δοξολογία θα τελεστεί σε όλους τους ιερούς ναούς της Ρουμανίας αύριο, Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, που η χώρα εορτάζει την ολοκλήρωση της συγκρότησης του ενιαίου εθνικού της κράτους και τη μεγάλη Ένωση με την Τρανσυλβανία (επιστροφή της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία).

Η δοξολογία για την ελευθερία και την ενότητα του ρουμανικού λαού θα τελεστεί μετά τη Θεία Λειτουργία στους επισκοπικούς καθεδρικούς ναούς, τις ενορίες και τα μοναστήρια της χώρας αλλά και της ρουμανικής ορθόδοξης εκκλησίας στο εξωτερικό. Εκτός από ευχαριστία στον Πανάγαθο Θεό, αποτελεί και φόρο τιμής στους ήρωες της Μεγάλης Εθνικής Ένωσης των Ρουμάνων το 1918.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καθεδρικός Ναός του Βουκουρεστίου τιμάται τόσο κατά την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, κατά την εορτή του Αγίου Ανδρέα, πνευματικού προστάτη της Ρουμανίας, όσο και στη μνήμη των Ρουμάνων ηρώων.

Στον Πατριαρχικό Ναό θα τελεστεί η δοξολογία στις 12.00.

Φωτογραφία: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων