04/02/2021 05/02/2021 Στην Ρουμανία, οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εν μέσω πανδημίας. Μια από τις πιο πρόσφατες φιλανθρωπικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι αυτή της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρας, η οποία ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα των τοπικών αρχών, προέβη στην αγορά και στην δωρεά δύο νέων μεγάλης χωρητικότητας ψυγείων, απαραιτήτων για την συντήρηση εμβολίων σε βέλτιστες...
04 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2021 - 1:19

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από την Αρχιεπισκοπή Τιμισοάρας

Διαδώστε:
Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από την Αρχιεπισκοπή Τιμισοάρας

Στην Ρουμανία, οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εν μέσω πανδημίας.

Μια από τις πιο πρόσφατες φιλανθρωπικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, είναι αυτή της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρας, η οποία ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα των τοπικών αρχών, προέβη στην αγορά και στην δωρεά δύο νέων μεγάλης χωρητικότητας ψυγείων, απαραιτήτων για την συντήρηση εμβολίων σε βέλτιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, στόχος είναι η υποστήριξη δύο νέων δημοτικών κέντρων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

 

Στις 900.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που δαπάνησε για το ποιμαντικό και κοινωνικό της έργο η Αρχιεπισκοπή Τιμισοάρας

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Αρχιεπισκοπή στην επίσημη σελίδα της, το ποσό αυτό αξιοποιήθηκε κυρίως για να ενισχύσει ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής που εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις λειτουργικές τους ανάγκες.

“Οι δραστηριότητες εντατικοποιήθηκαν τόσο από τη διοίκηση της Επισκοπής όσο και από τις κατά τόπους ενορίες της. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται δωρεές σε νοσοκομεία, σχολεία, παιδιά, ηλικιωμένους, ασθενείς και σε πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης τα χρήματα αξιοποιήθηκαν για την ενίσχυση ιατρικού εξοπλισμού νοσοκομείων, στην αγορά τροφίμων και ειδών ρουχισμού προκειμένου να δοθούν σε άπορες οικογένειες”, τονίζουν στην ανακοίνωση.

Στις 23 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Επισκοπής προκειμένου να αποτιμηθεί ο απολογισμός μιας δύσκολης χρονιάς, όπως ήταν το 2020, καθώς οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησαν νέες ανάγκες στον τομέα της φιλανθρωπίας της Αρχιεπισκοπής.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων