10/08/2022 11/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος, που άγει σήμερα τα ονομαστήριά του, δώρισε στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ρουμανίας μια αγιογραφία, που αναπαριστά τον Άγιο Λαυρεντίο τον μάρτυρα και αρχιδιάκονο στην αγία τράπεζα του καθεδρικού. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ερωτηθείς για τη χειρονομία του αυτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απάντησε: «Είναι καθήκον μας, ο καθένας από εμάς να...
10 Αυγούστου, 2022 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 1:06

Δωρεά του Μητροπολίτη Τρανσυλβανίας στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ρουμανίας ανήμερα των ονομαστηρίων του

Διαδώστε:
Δωρεά του Μητροπολίτη Τρανσυλβανίας στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ρουμανίας ανήμερα των ονομαστηρίων του

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας κ. Λαυρέντιος, που άγει σήμερα τα ονομαστήριά του, δώρισε στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ρουμανίας μια αγιογραφία, που αναπαριστά τον Άγιο Λαυρεντίο τον μάρτυρα και αρχιδιάκονο στην αγία τράπεζα του καθεδρικού.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ερωτηθείς για τη χειρονομία του αυτή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απάντησε: «Είναι καθήκον μας, ο καθένας από εμάς να συνεισφέρει σε αυτό το εθνικό έργο, όχι με περηφάνια, αλλά με χαρά και αγάπη».

«Ο Καθεδρικός Ναός της Σωτηρίας του Έθνους είναι το σύμβολο της ζωντάνιας και της πίστης μας για αιώνες, αυτής της πίστης που υπερασπίστηκαν οι πρόγονοί μας και η οποία συνεχίστηκε από εμάς. Είναι σύμβολο ενότητας. Δεν είναι ο Πατριαρχικός Καθεδρικός – αν και το Πατριαρχείο περιλαμβάνει ολόκληρη τη χώρα και τη διασπορά – αλλά ο καθεδρικός ναός όλων. Είναι η Μητέρα όλων των Εκκλησιών».

«Είναι επίσης ο καθεδρικός ναός μας, των κατοίκων της Τρανσυλβανίας. Συνεισφέρουμε και υποστηρίζουμε συνεχώς αυτή την ιδέα. Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός είναι και δικός μου. Μου ανήκει κατά κάποιο τρόπο», είπε ο Σεβασμιώτατος στο Basilica.ro.

«Γι’ αυτό και εγώ προσωπικά θέλω να συνεισφέρω άμεσα, ειδικά επειδή ο Θεός όρισε να έχω έναν προστάτη άγιο, αγιογραφημένο στο ιερό θυσιαστήριο, τον Άγιο Μάρτυρα Λαυρέντιο, τον Αρχιδιάκονο. Ήθελα να ξέρω ότι εγώ προσωπικά, από τον οβολό μου, συνέβαλα στην πραγματοποίηση αυτής της εικόνας», εξομολογήθηκε ο Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας.

«Είμαστε λάτρεις του ιερού, γι’ αυτό θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας κάτι που να διαρκεί και να εκφράζει την παρουσία μας. Το όνομά μας δεν είναι γραμμένο εκεί (στον πίνακα, όχι), είναι γραμμένο στο Βιβλίο της Ζωής, στο αιώνιο σχέδιο του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Λαυρέντιος πιστεύει ότι «ένας πιστός δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη χαρά από το να γνωρίζει ότι αυτός και η οικογένειά του συνέβαλαν στη δημιουργία μιας εικόνας ή μιας βιβλικής σκηνής, εξαρτάται από τις δυνατότητες του καθενός, σε αυτόν τον μεγάλο καθεδρικό ναό».

«Το όνομα του καθενός (που έχει κάνει κάτι τέτοιο) είναι γραμμένο στους ουρανούς. Η χαρά όλων είναι όταν έρχονται να προσκυνήσουν, όχι με περηφάνια, αλλά με αγάπη, και νιώθουν ότι έχουν κάνει κι εκείνοι κάτι. Είναι μια μικρή θυσία που προστίθεται στη μεγάλη θυσία όλων όσων συνέβαλαν στην ανέγερση του καθεδρικού ναού, με επικεφαλής τον μακαριώτατο πατέρα μας, τον Πατριάρχη Δανιήλ», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας.

Η εικόνα του Αγίου Λαυρεντίου, την οποία δώρισε ο Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες εικόνες που πρέπει να γίνουν. Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε δωρεές στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό.

Φωτογραφία αρχείου: Basilica.ro

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων