30/03/2022 30/03/2022 Νέα δράση πραγματοποίησαν οι εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ιατρείο στο Tomșani, στην κομητεία Πράχοβα, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά» πραγματοποιείται βάσει συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας...
30 Μαρτίου, 2022 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 16:52

Δωρεάν ιατρικές συμβουλές στους αγρότες από την εν Ρουμανία Εκκλησία

Διαδώστε:
Δωρεάν ιατρικές συμβουλές στους αγρότες από την εν Ρουμανία Εκκλησία

Νέα δράση πραγματοποίησαν οι εθελοντές από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ιατρείο στο Tomșani, στην κομητεία Πράχοβα, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά» πραγματοποιείται βάσει συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ του Πατριαρχείου Ρουμανίας και του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στη διοργάνωση ιατρικών δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Στην πιο πρόσφατη δράση, 80 άτομα συμβουλεύτηκαν δωρεάν γιατρούς με ειδικότητα σε θέματα διαβήτη και διατροφής, καρδιολογίας, γαστρεντερολογίας και γενικής ιατρικής.

Ο Dănuț Prună, συντονιστής των εθελοντών από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, εξήγησε γιατί αυτές οι ενέργειες είναι ωφέλιμες για τους αγρότες : «Αυτή η βοηθεια είναι πολύ χρήσιμη για τους ανθρώπους στις αγροτικές περιοχές.

Οι ντόπιοι από το Tomșani επωφελήθηκαν το Σάββατο από την παρουσία αρκετών ειδικών, καθώς η τοποθεσία αυτή βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από την πλησιέστερη νοσοκομειακή μονάδα.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι από τις αγροτικές περιοχές πρέπει να διανύσουν σημαντικές αποστάσεις μέχρι τα πλησιέστερα, καθώς υπάρχει έλλειψη ειδικών γιατρών. Δυσκολεύονται να προγραμματίσουν ένα ραντεβού με έναν ειδικό, ενώ η αναμονή ξεπερνά τον έναν μήνα».

Ο π. Nicolae Clucerescu από την ενορία Tomșani τόνισε : «Στόχος αυτής της δράσης ήταν να εντοπιστούν ορισμένες ασθένειες από τις οποίες υποφέρουν οι οι άνθρωποι της ενορίας μας, αλλά και να επανεκτιμησουν και να θεραπεύσουν κάποιες ήδη υπάρχουσες παθήσεις. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην όμορφη και ιδιαίτερη περίοδο της Σαρακοστής, πρέπει να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία, να είμαστε κοντά στον Θεό και την Εκκλησία, αλλά και να μην ξεχνάμε την υγεία του σώματος».

Επίσης, η Camelia Sărăţeanu, γιατρός με ειδίκευση στη γαστρεντερολογία, απαρίθμησε ορισμένες από τις παθήσεις που εντοπίστηκαν στους εξεταζόμενους ασθενείς: «Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που συμβουλεύτηκαν είναι ηλικιωμένοι, με συννοσηρότητες και χρόνιες ασθένειες. Εντοπίσαμε καρδιακές παθήσεις, εντοπίσαμε ασθενείς με διαβήτη και γαστρεντερική παθολογία».

Μέχρι στιγμής, έχουν οργανωθεί 74 δράσεις «Υγεία για τα χωριά» στις κομητείες Ilfov, Πράχοβα, Μαραμούρες, Άρτζες, Călăraşi και Giurgiu. Περίπου 9.200 άτομα επωφελήθηκαν από αυτά.

Με πληροφορίες από ziarullumina

Φωτογραφίες από ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων