02/09/2022 02/09/2022 Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, που έχουν πολύ καλές σχολικές επιδόσεις, και που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Επισκοπή Δέβας: 20 μαθητές θα λάβουν την υποτροφία «π Αρσένιος Μπόκα»....
02 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 17:24

Δωρεάν σχολικές τσάντες, καταβολή χρηματικής υποτροφίας και διοργάνωση κατασκήνωσης για παιδιά ΑμΕΑ

Διαδώστε:
Δωρεάν σχολικές τσάντες, καταβολή χρηματικής υποτροφίας και διοργάνωση κατασκήνωσης για παιδιά ΑμΕΑ

Η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, που έχουν πολύ καλές σχολικές επιδόσεις, και που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμΕΑ.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Επισκοπή Δέβας: 20 μαθητές θα λάβουν την υποτροφία «π Αρσένιος Μπόκα».

Η Επισκοπή Δέβας και Χουνεντοάρας θα προσφέρει σε 20 μαθητές την υποτροφία «π. Αρσένιος Μπόκα», η οποία αφορά την χρηματική καταβολή του ποσού των 200 λέι το μήνα. Δικαιούχοι θα είναι 10 μαθητές Γυμνασίου και 10 Λυκείου που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, αλλά ταυτόχρονα έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Για να επωφεληθούν από τη βοήθεια αυτή, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τον κανονισμό. Η επιτροπή εντός της Επισκοπής θα αποφασίσει, ανάλογα με τη βαθμολογία των μαθητών και το οικογενειακό εισόδημα, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των υποτροφιών.

Η πρωτοβουλία αυτή, ανήκει στον Επίσκοπο Δέβας και Χουνεντοάρας κ. Γουρία, ο οποίος προσφέρει αυτή την υποτροφία από το 2013.

750 σχολικές τσάντες σε παιδιά από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα

Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Protoieria Vălenii de Munte της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου πρόσφερε 750 σχολικές τσάντες με προμήθειες σε παιδιά από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, συνολικής αξίας περίπου 100.000 λέι. «Πιστεύουμε ότι η Εκκλησία πρέπει να συμβάλλει στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όπως πράττει η οικογένεια και το σχολείο. Πρέπει να αποτελέσει παράγοντα ισορροπίας, ώστε αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν αρμονικά», είπε ο π. Mihail Penes στο Basilica.ro.

Στόχος του φιλανθρωπικού έργου είναι η έμπρακτη στήριξη παιδιών ώστε να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Κατασκήνωση για 20 νέους με προβλήματα ακοής

Ο π. Mirel Ilie, συντονιστής της Ορθόδοξης Κοινότητας Κωφών «Αγ. Μελέτιος» από το Βουκουρέστι, διοργάνωσε αυτές τις μέρες, κατασκήνωση για νέους με προβλήματα ακοής, στο Cabana Ciucaș (Καμπάνα Τσιουκάς), κοντά στην πόλη Cheia (Κέια) στο Μπρασόβ.

Έτσι είκοσι νέοι με προβλήματα ακοής από την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου συμμετείχαν στην κατασκήνωση «Ορεινοί Πρόσκοποι» στα όρη Ciucaș (Τσιουκάς).

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιελάμβανε πολλές ειδικές δραστηριότητες, όπως εργαστήρι κεραμικής, χειροτεχνίας, υφαντικής, ζωγραφικής, αλλά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Επί δύο ημέρες, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στον προσανατολισμό σε ορεινά μονοπάτια και στις ειδικές τεχνικές επιβίωσης.

Στη συνέχεια οι κατασκηνωτές μετέβησαν στο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Izvorul Mureșului (Ιζβόρουλ Μουρέσουλουι), όπου έμαθαν πώς να φτιάχνουν ψηφιδωτές εικόνες και εκκλησιαστικά άμφια.

Οι συμμετέχοντες, στο τέλος της κατασκήνωσης, έλαβαν σακίδια πλάτης και προμήθειες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με πληροφορίες από basilica, ziarullumina

Φωτογραφία: Protoieria Vălenii de Munte, basilica, ziarullumina

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων