28/05/2022 28/05/2022 Κάλεσμα να συνεισφέρουν στην αγιογράφηση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου απευθύνει με μήνυμα του προς τους Ρουμάνους της διασποράς στη Σκανδιναβία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βορείου Ευρώπης κ. Μακάριος. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες τρεις Κυριακές θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση δωρεών σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές...
28 Μαΐου, 2022 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 15:56

Δωρεές για τον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου από τη Σκανδιναβία

Διαδώστε:
Δωρεές για τον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου από τη Σκανδιναβία

Κάλεσμα να συνεισφέρουν στην αγιογράφηση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου απευθύνει με μήνυμα του προς τους Ρουμάνους της διασποράς στη Σκανδιναβία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βορείου Ευρώπης κ. Μακάριος.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες τρεις Κυριακές θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση δωρεών σε όλες τις ενορίες και τις Ιερές Μονές της Επισκοπής, όπως αναφέρει o Θεοφιλέστατος και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Σε έναν κόσμο όπου οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μια κοινωνία όπως η Ρουμανική, που δυστυχώς βρίσκεται όλο και περισσότερο υπό την επήρεια ενός κακού πνεύματος που γκρεμίζει και πνίγει κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία, η ανέγερση του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι αντιπροσωπεύει μια ευλογημένη εξαίρεση. Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι ο λαός μας μπορεί να ενωθεί γύρω από ένα έργο ψυχής, οικοδομώντας έναν μνημειώδη χώρο προσευχής που θα γίνει εμβληματικός για τον απανταχού άξιο Ρουμανικό λαό.

“Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη ευκαιρία να είναι οποιοσδήποτε σύγχρονος με αυτό το ιερό έργο, το οποίο θα διαρκέσει στους αιώνες προς δόξαν Θεού και ως προστασία του Ρουμανικού λαού”, είπε πρόσφατα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ. Σας προτρέπω, με τη σειρά μου, να δείτε αυτό το έργο ως σύμβολο της προσμονής μας για τον παράδεισο, της διαρκούς αφοσίωσης μας στην πίστη και της ενότητας του έθνους.»

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βορείου Ευρώπης κ. Μακάριος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων