28/01/2021 28/01/2021 Λειτουργικά άμφια δώρισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο Πανεπιστημιακό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης με αφορμή των εορτασμό των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι είναι προστάτες της θεολογικής εκπαίδευσης.  “Το δώρο του Μακαριώτατου ήρθε ως αποτέλεσμα μιας ανάγκης. Το σημαντικό κύρος που έχει ο θεσμός της Εκκλησίας για την ρουμανική κοινωνία δεν επιτρέπει να μην...
28 Ιανουαρίου, 2021 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2021 - 15:36

Δώρισε Άμφια ο Πατριάρχης Ρουμανίας στη Θεολογική Σχολή

Διαδώστε:
Δώρισε Άμφια ο Πατριάρχης Ρουμανίας στη Θεολογική Σχολή

Λειτουργικά άμφια δώρισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο Πανεπιστημιακό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης με αφορμή των εορτασμό των Τριών Ιεραρχών οι οποίοι είναι προστάτες της θεολογικής εκπαίδευσης. 

“Το δώρο του Μακαριώτατου ήρθε ως αποτέλεσμα μιας ανάγκης. Το σημαντικό κύρος που έχει ο θεσμός της Εκκλησίας για την ρουμανική κοινωνία δεν επιτρέπει να μην υπάρχει ένα σύνολο από άμφια κατάλληλα για τον εορτασμό των Αγίων όπως η Αγία  Αικατερίνη που είναι η ιστορική Προστάτιδα του Παρεκκλησίου της Σχολής” σημείωσε ο διευθυντής της Θεολογικής Σχολής.

Τα άμφια κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια κλωστοϋφαντουργίας  του Βουκουρεστίου και είναι κατασκευασμένα από μετάξι με κλωστές σε λευκό, χρυσό και κόκκινο χρώμα με μοτίβο τον Πατριαρχικό Σταυρό.

Ο Πατριάρχης δώρισε δεκατρία άμφια μαζί με άλλα κεντητά καλύμματα για τα Ιερά Αγγεία που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του Ιερού Παρεκκλησίου. Τα Άμφια της δωρεάς θα παρουσιαστούν το Σάββατο κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Θεία Λειτουργία στη Θεολογική Σχολή Βουκουρεστίου ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο για όλους τους καθηγητές που έχουν περάσει από τη Θεολογική Σχολή ενώ θα εγκαινιαστεί και μια έκθεση Εικόνων από φοιτητές της Αγιογραφίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων