26/10/2021 26/10/2021 Δύο συνέδρια αφιερωμένα στον π. Dumitru Stăniloae, τον μεγάλο Ρουμάνο ιερέα και θεολόγο, που έχει προταθεί για αγιοκατάταξη, διοργανώνει από αύριο, 27 Οκτωβρίου 2021, η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Λόγω της υγειονομικής κατάστασης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά . Το πρώτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, στις...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 22:34
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 22:25

Δύο συνέδρια για τον σπουδαίο Ρουμάνο θεολόγο π. Ντουμίτρου Στανιλοάε

Διαδώστε:
Δύο συνέδρια για τον σπουδαίο Ρουμάνο θεολόγο π. Ντουμίτρου Στανιλοάε

Δύο συνέδρια αφιερωμένα στον π. Dumitru Stăniloae, τον μεγάλο Ρουμάνο ιερέα και θεολόγο, που έχει προταθεί για αγιοκατάταξη, διοργανώνει από αύριο, 27 Οκτωβρίου 2021, η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Λόγω της υγειονομικής κατάστασης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά .

Το πρώτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, στις 19:00, στην πλατφόρμα Webex και διοργανώνεται από τον Κύκλο Ιστορίας της Εκκλησίας «Επίσκοπος Narcis Creţulescu» της Θεολογικής Σχολής στο Ιάσιο. Προσκεκλημένος της εκδήλωσης είναι ο δημοσιογράφος Răzvan Bucuroiu και συντονιστής της συνάντησης ο πατέρας Dean Ion Vicovan. Το συνέδριο έχει τίτλο «Πώς γνώρισα τον πατέρα και καθηγητή Dumitru Staniloae».

Η δεύτερη δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 18.00, στο Zoom, και διοργανώνεται από τον Ορθόδοξο Πνευματικό Κύκλο «Π. Καθ. Dumitru Stăniloae». Καλεσμένος του συνεδρίου είναι ο συγγραφέας Dumitru Horia Ionescu. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Η πνευματική συγκρότηση του π. Dumitru Stăniloae και η συνάντησή του με τη Φιλοκαλία – ορόσημα για την πνευματική ζωή του φοιτητή θεολογίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων