13/05/2022 13/05/2022 Η Εθνική Σχολή Αξιωματικών Φυλακών στο Târgu Ocna της Ρουμανίας φιλοξενεί διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Μαρτύρων και Ομολογητών των Κομμουνιστικών Φυλακών και τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης του. Μετά τη Θεία Λειτουργία, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τόμιδος, ο ίδιος και άλλοι τέσσερις ιεράρχες θα τελέσουν το πρωί...
13 Μαΐου, 2022 - 21:28
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 21:32

Εγκαίνια εκκλησίας για τους Μάρτυρες και Ομολογητές των Κομμουνιστικών Φυλακών

Διαδώστε:
Εγκαίνια εκκλησίας για τους Μάρτυρες και Ομολογητές των Κομμουνιστικών Φυλακών

Η Εθνική Σχολή Αξιωματικών Φυλακών στο Târgu Ocna της Ρουμανίας φιλοξενεί διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Μαρτύρων και Ομολογητών των Κομμουνιστικών Φυλακών και τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τόμιδος, ο ίδιος και άλλοι τέσσερις ιεράρχες θα τελέσουν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του ναού, που χτίστηκε κοντά στη φυλακή όπου εκοιμήθη ο Valeriu Gafencu, ο επονομαζόμενος «άγιος των ρουμανικών φυλακών». Οι αξιωματικοί θα εγκαινιάσουν, επίσης, το Μουσείο Φυλακών και ένα μνημείο αφιερωμένο στον Πρίγκιπα Μάρτυρα Κωνσταντίνο Μπρανκοβεάνου.

Συγκεκριμένα, οι επίσκοποι που θα παραβρεθούν στα εγκαίνια του σημαντικού για τους Ρουμάνους ιερού ναού είναι: ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ, ο Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τόμιδος, ο Θεοφιλέστατατος Επίσκοπος Κοβάσνης και Χαργίτας κ. Ανδρέας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κρισάνου κ. Αιμιλιανός, Βοηθός παρά τω Αρχιεπισκόπω Άραντ.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν απόψε (βράδυ Παρασκευής, 13ης Μαΐου 2022) με τον αγιασμό του παρεκκλησιού του ιδρύματος, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συναυλία βυζαντινής και λαϊκής μουσικής, στην οποία ερμηνεύει η Raluca Angel, η χορωδία της Ενορίας «Ευαγγελισμός» στο Târgu Ocna και απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Αξιωματικών Φυλακών.

Τις ημέρες αυτές, δύο λειψανοθήκες θησαυρίζονται στον Ναό από την Ιερά Μονή Νεχίτ (Nechit). Περιέχουν αποτμήματα των ιερών λειψάνων των 40 μαρτύρων της Σεβαστείας και των μαρτύρων του Brâncoveanu.

 

Πηγή: basilica.ro

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων