10/11/2021 10/11/2021 Μέσα σε μόλις 60 ημέρες, που αποτελεί χρόνο ρεκόρ γι’ αυτές τις εργασίες, ανακαινίστηκε το Ογκολογικό Τμήμα 2 του Ογκολογικού Ινστιτούτου «Καθ. Δρ Al. Trestioreanu» στο Βουκουρέστι από τους Εθελοντές του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ρουμανίας. Το τμήμα, που στήριξαν έργα αξίας 200.000 ευρώ, εγκαινιάστηκε χθες, Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου,...
10 Νοεμβρίου, 2021 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2021 - 12:03

Εγκαίνια Ογκολογικού Τμήματος ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ογκολογικού Τμήματος ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου

Μέσα σε μόλις 60 ημέρες, που αποτελεί χρόνο ρεκόρ γι’ αυτές τις εργασίες, ανακαινίστηκε το Ογκολογικό Τμήμα 2 του Ογκολογικού Ινστιτούτου «Καθ. Δρ Al. Trestioreanu» στο Βουκουρέστι από τους Εθελοντές του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού της Ρουμανίας. Το τμήμα, που στήριξαν έργα αξίας 200.000 ευρώ, εγκαινιάστηκε χθες, Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, προστάτη των Καρκινοπαθών στη Ρουμανία. 

Οι εργασίες αντιπροσωπεύουν το πρώτο στάδιο του έργου «Η χαρά της θεραπείας», που πραγματοποιήθηκε από το παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού και το Ίδρυμα «Ελπίδα για Ζωή». Η συνολική αξία του έργου είναι 400.000 ευρώ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου Βαρλαάμ, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη, ο Αρχιμανδρίτης Ciprian Grădinaru από το Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού, ο Δρ. Bogdan Cosmin Tănase, Διευθυντής του Ογκολογικού Ινστιτούτου και ο Δρ. Alexandru Blidaru, Επικεφαλής της Ογκολογικής Χειρουργικής ΙΙ στο Ινστιτούτο.

Ο Επίσκοπος μετέφερε την ευλογία και τα συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Δανιήλ, καθώς και την προσευχή του, να δίνει ο Θεός δύναμη και έμπνευση στους γιατρούς και σε όλους όσους έχουν θέσει το έργο τους στην υπηρεσία των ογκολογικά πασχόντων.

Επίσης, ο Μακαριώτατος έστειλε ευλογία και ενθάρρυνση στους ασθενείς, ευχόμενος να νικήσουν τον καρκίνο.

«Συγχαίρουμε ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτό το έργο. Αυτή η ομάδα εθελοντών έχει πολύ πλούσια δραστηριότητα από ιατρικής απόψεως», πρόσθεσε ο Επίσκοπος.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για την πνευματική υποστήριξη που προσφέρει η Εκκλησία στους ασθενείς. «Η μόνιμη παρουσία του ιερέα που εργάζεται σε αυτό το ινστιτούτο είναι πολύτιμη και πολύ χρήσιμη, γιατί οι άνθρωποι έρχονται με ορισμένες ανησυχίες, φόβους», είπε ο Θεοφιλέστατος.

Ο Αρχιμανδρίτης Ciprian Gradinaru, πνευματικός καθοδηγητής των Εθελοντών από το Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, δήλωσε ότι η αποκατάσταση του τμήματος «είναι πνευματικό έργο θεραπείας του Αγίου Νεκταρίου».

«Μέχρι να έρθει η πανδημία, ερχόμουν μια φορά το μήνα. Προσφέρω εθελοντικά μαζί με τους εθελοντές από το ισόγειο έως τον 7ο όροφο. Περνούσαμε από κάθε κρεβάτι και μιλούσαμε σε κάθε ασθενή. Και όλοι είχαν κάτι να πουν, γιατί πίσω από κάθε άνθρωπο κρύβεται μια ιστορία. Ήταν μια μέρα που αφιερώσαμε στους καρκινοπαθείς. Βλέποντας τις ανάγκες που αντιμετωπίζει το ινστιτούτο και οι ασθενείς, κινητοποιηθήκαμε», είπε ο Αρχιμανδρίτης.

«Πέρα από την ογκολογική θεραπεία, μεγάλη σημασία έχουν και οι συνθήκες στις οποίες ζει κανείς. (Δρούμε) ως ηθικό στήριγμα για τον ασθενή. Είναι ηθικό χρέος μας ως Χριστιανοί, ως Εκκλησία, να είμαστε όπου υπάρχει πόνος, όπου υπάρχει ασθένεια και όπου χρειάζεται», είπε ο πατήρ Ciprian Gradinaru.

«Για εμάς, αυτό το χέρι που μας άπλωσε το Πατριαρχείο Ρουμανίας μέσω των εθελοντών που εργάστηκαν εδώ ήταν μια μεγάλη βοήθεια», δήλωσε ο Δρ Bogdan Cosmin Tănase, διευθυντής του ινστιτούτου.

«Αν και το ινστιτούτο είναι σχετικά νέο», είπε, «τα πρότυπα του 1989 δεν ταιριάζουν πλέον με αυτό που απαιτείται τώρα. Οι ασθενείς έρχονται εδώ για θεραπεία και πρέπει να βρουν ένα φιλικό περιβάλλον» Ο διευθυντής εκτίμησε ότι η αποκατάσταση έγινε με πολύ υψηλά πρότυπα. «Τώρα είναι εντάξει. Ξέρω τι σημαίνει για έναν καρκινοπαθή να τον υποδέχονται σε τόσο απόλυτα φωτεινές συνθήκες. Η βοήθεια της Εκκλησίας ήταν φανταστική», δήλωσε ο Δρ Alexandru Blidaru, Επικεφαλής της Ογκολογικής Χειρουργικής II. «Η υποστήριξη της ψυχής παίζει  σημαντικό ρόλο και όταν συνοδεύεται από ένα τέτοιο υλικό επίτευγμα, είναι ακόμη πιο υπέροχο», κατέληξε ο χειρουργός.

Το Ιατρικό Ογκολογικό Τμήμα περιθάλπει 25.000 ασθενείς ετησίως. Διαθέτει 62 κλίνες, συμπεριλαμβανομένης της παρηγορητικής φροντίδας, για τις χειρότερες περιπτώσεις της χώρας.

Η ημερομηνία των εγκαινίων επιλέχθηκε να συμπέσει με την εορτή του Αγίου Νεκταρίου, προστάτης των καρκινοπαθών της Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων