10/08/2023 11/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων της πρώτης κλινικής ανακουφιστικής φροντίδας «Άγιος Νικόλαος» στο Μποτοσάνι την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Grădinaru, εκκλησιάρχης του παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, ο οποίος κατάγεται από την περιφέρεια του Μποτοσάνι. O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεοφάνης τόνισε,...
10 Αυγούστου, 2023 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 1:30

Εγκαίνια της κλινικής ανακουφιστικής φροντίδας «Άγιος Νικόλαος» στο Μποτοσάνι

Διαδώστε:
Εγκαίνια της κλινικής ανακουφιστικής φροντίδας «Άγιος Νικόλαος» στο Μποτοσάνι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων της πρώτης κλινικής ανακουφιστικής φροντίδας «Άγιος Νικόλαος» στο Μποτοσάνι την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Grădinaru, εκκλησιάρχης του παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, ο οποίος κατάγεται από την περιφέρεια του Μποτοσάνι.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεοφάνης τόνισε, στην ομιλία του, ότι ο τρόπος φροντίδας των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία και των παιδιών δείχνει το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας. Παράλληλα σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο επισήμανε ότι η υποστήριξη που προσφέρουμε σήμερα σε αβοήθητους ανθρώπους μπορεί να επιστραφεί σε εμάς.

«Αυτή η κλινική που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, προορίζεται για την φροντίδα ατόμων με αναπηρία, ηλικιωμένων, νεότερων ή ενηλίκων που θα γίνουν δεκτοί με την ελπίδα ότι θα υπάρχουν άνθρωποι: γιατροί, νοσηλευτές, και εθελοντές με αγάπη και με άνοιγμα ψυχής απέναντι σε αυτούς που υποφέρουν», είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Ποτέ δεν ξέρεις, μια μέρα μπορεί και σε εμάς να συμβεί μια αναπηρία ή να γεράσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Φροντίζοντας τους άλλους τώρα, εξασφαλίζουμε τη δική μας φροντίδα την κατάλληλη στιγμή.»

Από την πλευρά της η γιατρός ανακουφιστικής φροντίδας Alina Ciurariu δήλωσε: «Η ανακουφιστική φροντίδα δεν γίνεται από ένα άτομο. Αποτελείται από μια διεπιστημονική ομάδα που περιλαμβάνει γιατρό, βοηθό, νοσηλευτή, κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ιερέα ή εκπρόσωπο άλλων θρησκειών, οι οποίοι σε συνεργασία φροντίζουν τον ασθενή. Το άτομο δεν πρέπει να αφήνεται να περάσει τις τελευταίες του στιγμές με πόνο.»

Η νέα κλινική θα παρέχει υπηρεσίες σε 50 ηλικιωμένους με σοβαρές παθήσεις σε μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια υπερσύγχρονων προδιαγραφών. Διαθέτει επίσης ιατρεία, χώρους φυσικοθεραπείας, αλλά και χώρους χαλάρωσης. Το προσωπικό της ιατρικής μονάδας αποτελείται από 7 ιατρικούς βοηθούς και 16 νοσηλευτές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων