01/07/2020 01/07/2020 Η έκθεση “Μεσαιωνικό Βουκουρέστι της οικογένειας Mαυροκορδάτου” περιστρέφεται γύρω από τις τοιχογραφίες που ανακτήθηκαν από την Ιερά Μονή Βακαρέστι, που ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Μαυροκορδάτο το 1716. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στο Μουσείο του Βουκουρεστίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι επίσης εικόνες και αντικείμενα λατρείας, νομίσματα, κομμάτια της...
01 Ιουλίου, 2020 - 14:04
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 13:50

Εγκαινιάζεται έκθεση με τοιχογραφίες στο Μουσείο Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Εγκαινιάζεται έκθεση με τοιχογραφίες στο Μουσείο Βουκουρεστίου

Η έκθεση “Μεσαιωνικό Βουκουρέστι της οικογένειας Mαυροκορδάτου” περιστρέφεται γύρω από τις τοιχογραφίες που ανακτήθηκαν από την Ιερά Μονή Βακαρέστι, που ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Μαυροκορδάτο το 1716.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στο Μουσείο του Βουκουρεστίου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι επίσης εικόνες και αντικείμενα λατρείας, νομίσματα, κομμάτια της μεσαιωνικής αρχαιολογίας, ρούχα και αξεσουάρ εποχής, χαρακτικά, έγγραφα και λιθογραφίες.

Προσφέρουν μια εικόνα του Βουκουρεστίου από τον 18ο αιώνα, μια περίοδο που προηγήθηκε της μετάβασης στη ρουμανική νεωτερικότητα.

Η Ιερά Μονή Βακαρέστι με έκταση 18.000 τετραγωνικών μέτρων, ήταν το μεγαλύτερο μοναστικό σύνολο της Ρουμανίας και πιθανώς το μεγαλύτερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο μοναστήρι υπήρχε ελληνικό σχολείο, τυπογραφείο, βασιλική βιβλιοθήκη και, αργότερα, ακόμη και φυλακή.

Τον Δεκέμβριο του 1984, ο Τσαουσέσκου διέταξε την κατεδάφιση αυτού του ιστορικού και αρχιτεκτονικού μνημείου. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 1985, αρκετοί ειδικοί ανέλαβαν την εξαγωγή τοιχογραφιών από τους τοίχους με μια ειδική τεχνική.

Η ομάδα των ειδικών περιλάμβανε ακαδημαϊκούς οι οποίοι κατάφεραν και έσωσαν περίπου 80 θραύσματα, που αντιπροσωπεύουν μόνο 120 από το σύνολο των 2.000 τετραγωνικών μέτρων του πίνακα.

Το Μουσείο του Βουκουρεστίου είναι ο φύλακας των υπολειμμάτων από την Ιερά Μονή Βακαρέστι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων