15/03/2019 15/03/2019 Για την άμβλωση και το δικαίωμα στη ζωή του αγέννητου παιδιού μίλησε σε συνέντευξή του ο Επίσκοπος Χουσίου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι “είμαστε προγραμματισμένοι να αγαπούμε τη ζωή.» «Η έμφαση δεν πρέπει να δοθεί στην απαγόρευση, δηλαδή ότι απαγορεύεται κάποιοι να κάνουν αμβλώσεις, αλλά στην υποστήριξη της ζωής. Πιστεύω ότι το...
15 Μαρτίου, 2019 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2019 - 12:54

“Είμαστε προγραμματισμένοι να αγαπούμε την ζωή”

Διαδώστε:
“Είμαστε προγραμματισμένοι να αγαπούμε την ζωή”

Για την άμβλωση και το δικαίωμα στη ζωή του αγέννητου παιδιού μίλησε σε συνέντευξή του ο Επίσκοπος Χουσίου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας ότι “είμαστε προγραμματισμένοι να αγαπούμε τη ζωή.»

«Η έμφαση δεν πρέπει να δοθεί στην απαγόρευση, δηλαδή ότι απαγορεύεται κάποιοι να κάνουν αμβλώσεις, αλλά στην υποστήριξη της ζωής. Πιστεύω ότι το μήνυμα της Εκκλησίας πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε αυτήν την εσωτερική πεποίθηση ότι η ανθρώπινη ζωή ξεκινά μόλις δημιουργείται ένα παιδί ” τόνισε και επεσήμανε ότι σε σύγκριση με τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρονται πολύ συχνά στην κοινωνία, ουδείς διασφαλίζει το δικαίωμα του παιδιού να γεννηθεί.

«Πουθενά. Ούτε στο πλαίσιο του ΟΗΕ , ούτε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πουθενά δεν καταγράφεται το δικαίωμα στη ζωή του αγέννητου παιδιού”

“Αν μιλάμε για δικαιώματα των γυναικών εις βάρος των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού, μου φαίνεται ότι είναι μια ανισότητα και ένα παράλογο που είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε” τόνισε ο Επίσκοπος Ιγνάτιος, και πρόσθεσε ότι “όταν μιλάμε για τις αμβλώσεις, στην πραγματικότητα μιλάμε για τη ζωή και το δικαίωμα του παιδιού που θα γεννηθεί»

Υπογραμμίζει επίσης ότι «βιολογία επιβεβαιώνει ότι το έμβρυο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ο γενετικός κώδικας υπάρχει ήδη σε όλο το δυναμικό του. Είναι ένα ζωντανό ον. Και αυτή η αλήθεια δεν είναι μόνο η θεωρία της Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων