21/10/2020 21/10/2020 Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στο ιστότοπο του Πατριαρχείου Ρουμανίας basilica.ro με τίτλο “Πέντε χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέντε λόγοι να μας ακολουθήσετε και ένας να μην το κάνετε” Στις 20 Οκτωβρίου του 2015, το πρακτορείο ειδήσεων Basilica απέκτησε Facebook, Twitter και Instagram. “Έχουμε δεκάδες λόγους να σας προσκαλέσουμε στην κοινότητα Basilica.ro. Επιλέξαμε μόνο...
21 Οκτωβρίου, 2020 - 10:13

“Είναι καλό να γνωρίζω”- Η Εκκλησία στο διαδίκτυο

Διαδώστε:
“Είναι καλό να γνωρίζω”- Η Εκκλησία στο διαδίκτυο

Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στο ιστότοπο του Πατριαρχείου Ρουμανίας basilica.ro με τίτλο “Πέντε χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέντε λόγοι να μας ακολουθήσετε και ένας να μην το κάνετε”

Στις 20 Οκτωβρίου του 2015, το πρακτορείο ειδήσεων Basilica απέκτησε Facebook, Twitter και Instagram.

“Έχουμε δεκάδες λόγους να σας προσκαλέσουμε στην κοινότητα Basilica.ro. Επιλέξαμε μόνο πέντε, οι οποίοι ελπίζουμε ότι είναι αρκετοί” γράφει το άρθρο και αναλύει τους λόγους αυτούς:

1. Άλλα νέα
Το πρακτορείο ειδήσεων του Ρουμανικού Πατριαρχείου ξεκίνησε με το σύνθημα «Είναι Καλό να γνωρίζω». Είμαστε εδώ 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα για να συμπληρώσουμε το τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης με τη συχνά όχι γνωστή δραστηριότητα της Εκκλησίας, για να προσφέρουμε παραδείγματα καλών πράξεων και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό.
Τα νέα είναι αισιόδοξα. Το basilica μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

2. Είμαστε ενημερωμένοι
Εάν μας ακολουθείτε, γνωρίζετε πάντα τη ζωή της Εκκλησίας. Προσθέτουμε στις καινοτομίες τις παλιές τρέχουσες διδασκαλίες. Εργαζόμαστε υπό την προστασία των Αποστόλων.
Βάζουμε τα πάντα στις οθόνες με επαγγελματικό τρόπο, λένε οι ειδικοί. Μας αναφέρουν ως παράδειγμα στις σχολές δημοσιογραφίας στο Βουκουρέστι και στο Ιάσιο, αλλά και στο SNSPA και το ASE. Ορισμένες ερευνητικές ομάδες κάνουν μελέτες σχετικά με τη δραστηριότητα του Basilica.ro.

3. Ενημερωθείτε από την πηγή
Συχνά αναφερόμαστε στον εθνικό και διεθνή τύπο. Εάν μας ακολουθείτε, έχετε πρόσβαση σε αληθινές πληροφορίες, απευθείας από την πηγή. Διατηρούμε επαφή με όλα τα κέντρα επισκοπής στη χώρα και στη διασπορά, μεταδίδουμε τα γεγονότα της Εκκλησίας την ώρα που γίνονται.

4. Όχι μόνο θρησκευτικά νέα
Ποιος λέει ότι γράφουμε μόνο για την Εκκλησία; Έχετε δει τις ενότητες στον ιστότοπο Περιβάλλον, Πολιτισμός, Κοινωνία; Είμαστε προσεκτικοί σε ό, τι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Γι ‘αυτό ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι, πρεσβευτές, πολιτικοί δίνουν προσοχή σε αυτό που μεταδίδουμε.

5. Όχι μόνο νέα
Πολλοί από τους αναγνώστες μας δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την καθημερινή ροή πληροφοριών, αλλά περισσότερο για την ομορφιά της Ορθοδοξίας, τις διδασκαλίες, τις νουθεσίες. Ειδικά για αυτούς, προετοιμάζουμε πάντα την «Εβδομάδα σε εικόνες», φωτογραφίες, γραφήματα, αλλά και διαγωνισμούς, συζητήσεις, προκλήσεις, κοινωνικοποίηση. Είμαστε μια ενεργή, πολύ ενωμένη κοινότητα, αν και είμαστε σε απόσταση, ειδικά στις μέρες μας.

Το άρθρο αυτό εκτός από τους πέντε λόγους που δίνει προκειμένου να ακολουθεί κάποιος το Πατριαρχείο Ρουμανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλήγει με έναν λόγο γιατί κάποιος “δεν πρέπει να τους ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”:

“Κάνουμε το καθήκον μας και σας ενημερώνουμε πάντα, αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να μας αγνοήσετε. Πηγαίνετε στην εκκλησία και προσευχηθείτε. Μην αναλώνετε τον χρόνο σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα καταναλώνουν τον πιο πολύτιμο πόρο ζωής – τον χρόνο – που είναι το δώρο του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων, δηλαδή για την απόκτηση της αιώνιας ζωής.” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων