14/04/2023 14/04/2023 Ειρηνικό Γράμμα με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.  Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ρουμανίας και το basilica.ro παρόμοια Ειρηνικά Γράμματα απεστάλησαν σε όλους τους Προκαθημένους των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών. “Η ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι η κεντρική αλήθεια της χριστιανικής πίστης και...
14 Απριλίου, 2023 - 9:47

Ειρηνικά Γράμματα για την εορτή της Αναστάσεως έστειλε στους Προκαθημένους ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ειρηνικά Γράμματα για την εορτή της Αναστάσεως έστειλε στους Προκαθημένους ο Πατριάρχης Ρουμανίας

Ειρηνικό Γράμμα με αφορμή την Ανάσταση του Κυρίου έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. 

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ρουμανίας και το basilica.ro παρόμοια Ειρηνικά Γράμματα απεστάλησαν σε όλους τους Προκαθημένους των αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

“Η ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού είναι η κεντρική αλήθεια της χριστιανικής πίστης και το μόνιμο φως της ζωής της Εκκλησίας”, αναφέρει ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας και προσθέτει πως “το φως, η γαλήνη και η χαρά του Πάσχα μας καλεί να δείξουμε γύρω μας, με όμορφα λόγια και καλές πράξεις, φως, γαλήνη και χαρά”.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας επισημαίνει προς τον Παναγιώτατο ότι καλούμαστε όλοι να φέρουμε χαρά όπου υπάρχει θλίψη και ταλαιπωρία, φτώχεια και μοναξιά, να προσφέρουμε δώρα και δείγματα εκτίμησης σε ορφανά παιδιά, ηλικιωμένους και άρρωστους, καθώς και σε πρόσφυγες και οικογένειες που δοκιμάζονται εξαιτίας του πόλεμος στην Ουκρανία.

“Προσευχόμαστε στον Θεό ο εορτασμός του Αγίου Πάσχα να σας φέρει υγεία και πολλή βοήθεια στο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελείτε”, καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων