13/01/2021 13/01/2021 Κατηχητικό Διαγωνισμό υπό τον τίτλο “Εκκλησία – Η οικογένεια των απανταχού Ρουμάνων” ξεκινά το Πατριαρχείο της Ρουμανίας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Θεολογικό – Εκπαιδευτικό Τμήμα του Πατριαρχείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της χώρας και θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου 2021. Κεντρικό στοιχείο του διαγωνισμού αποτελεί το θέμα στο οποίο...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 8:29

“Εκκλησία – Η οικογένεια των απανταχού Ρουμάνων”

Διαδώστε:
“Εκκλησία – Η οικογένεια των απανταχού Ρουμάνων”

Κατηχητικό Διαγωνισμό υπό τον τίτλο “Εκκλησία – Η οικογένεια των απανταχού Ρουμάνων” ξεκινά το Πατριαρχείο της Ρουμανίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Θεολογικό – Εκπαιδευτικό Τμήμα του Πατριαρχείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της χώρας και θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου 2021.
Κεντρικό στοιχείο του διαγωνισμού αποτελεί το θέμα στο οποίο έχει αφιερώσει η Εκκλησία της Ρουμανίας το 2021, και αφορά στην “Ποιμαντική φροντίδα των Ρουμάνων εκτός Ρουμανίας”.

Η πρωτοβουλία στοχεύει να συμβάλει στη δημιουργία δεσμών ή αδελφοποιήσεων μεταξύ κοινοτήτων στη χώρα και εκείνων της διασποράς, με την ευαισθητοποίηση του ενεργού ρόλου της Εκκλησίας στην κοινοτική ζωή, στην υποστήριξη σχέσεων μεταξύ ανθρώπων ή μελών της ίδιας οικογένειας, κοινότητας ή διαφορετικών κοινοτήτων.

Ο διαγωνισμός θα αποτελείται από ένα πρόγραμμα επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών και συναισθημάτων μέσω εικόνων, ήχου και ταινιών από παιδιά υπό την καθοδήγηση του ιερέα και των δασκάλων.
Το έργο θα έχει πολιτιστικό χαρακτήρα, ο οποίος θα μπορεί επίσης να κατευθύνεται προς φιλανθρωπικές δράσεις, που πραγματοποιούνται και υλοποιούνται εξ ολοκλήρου από παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων