23/09/2022 23/09/2022 Στη σύναψη συμφωνίας για την οριστικοποίηση υπογραφής πρωτοκόλλου το οποίο θα ορίζει τη συνεργασία για την παροχή θρησκευτικής στήριξης στα νοσοκομεία προχώρησαν χθες το Πατριαρχείο Ρουμανίας και το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας με επικεφαλής τον Επίσκοπο Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αλεξάντρου Ράφιλα, για...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2022 - 14:27

Εκκλησία και Υπουργείο Υγείας στη Ρουμανία έδωσαν τα χέρια για… τον άνθρωπο

Διαδώστε:
Εκκλησία και Υπουργείο Υγείας στη Ρουμανία έδωσαν τα χέρια για… τον άνθρωπο

Στη σύναψη συμφωνίας για την οριστικοποίηση υπογραφής πρωτοκόλλου το οποίο θα ορίζει τη συνεργασία για την παροχή θρησκευτικής στήριξης στα νοσοκομεία προχώρησαν χθες το Πατριαρχείο Ρουμανίας και το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας με επικεφαλής τον Επίσκοπο Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αλεξάντρου Ράφιλα, για την διευθέτηση του ζητήματος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το πρωτόκολλο έχει πολλούς στόχους. Μεταξύ αυτών:

  • η κοινή ανάπτυξη προγραμμάτων φροντίδας για άτομα με χρόνιες παθήσεις ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου·
  • η ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης με την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της επίσκεψης σε γιατρό στα πρώτα σημάδια της ασθένειας·
  • η ανάπτυξη εκστρατειών για τη μείωση της κατανάλωσης ουσιών που βλάπτουν την υγεία (καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικά).

Εκκλησία και πολιτεία στη Ρουμανίας δίνουν τα χέρια στον τομέα της συνεργασίας για την υγεία η οποία έχει έναν κοινό στόχο. Τον άνθρωπο.

Πηγή φωτογραφιών: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων