05/12/2023 05/12/2023 Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τις δεξιότητες και το χρόνο τους για έναν καλύτερο κόσμο σύμφωνα με τους αριθμούς.  Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 11:39

Εκκλησία της Ρουμανίας και εθελοντισμός

Διαδώστε:
Εκκλησία της Ρουμανίας και εθελοντισμός

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τις δεξιότητες και το χρόνο τους για έναν καλύτερο κόσμο σύμφωνα με τους αριθμούς. 

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Το basilica.ro με αφορμή την ημέρα αναφέρεται στη σχέση της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησία με τον εθελοντισμό. Μάλιστα, φέρνει στην επικαιρότητα πρόσφατη δήλωση του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ο οποίος είχε τονίσει ότι ο εθελοντισμός παίζει ουσιαστικό ρόλο στην καλλιέργεια της κοινωνίας και της φιλανθρωπίας στην Εκκλησία.

Η σημερινή ημέρα είναι ωστόσο και μια αφορμή για να δοθούν τα εύσημα στους νέους και τις νέες που πρόθημα προσφέρονται να στηρίξουν κάθε δραστηριότητα που αφορά μεγάλα γεγονότα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων