04/07/2023 04/07/2023 Στην εκλογή ΄δυο Επισκόπων προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία συνεδριάζει από το πρωί στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου κ.κ. Δανιήλ. Συγκεκριμένα εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Παϊσιο Θεοδορέσκου σε Βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Ο εψηφισμένος Επίσκοπος διακονούσε μέχρι πρότινος στο παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού. Αμέσως...
04 Ιουλίου, 2023 - 14:35

Εκλογή νέων Επισκόπων στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Εκλογή νέων Επισκόπων στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Στην εκλογή ΄δυο Επισκόπων προέβη σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας η οποία συνεδριάζει από το πρωί στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου κ.κ. Δανιήλ.

Συγκεκριμένα εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Παϊσιο Θεοδορέσκου σε Βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου. Ο εψηφισμένος Επίσκοπος διακονούσε μέχρι πρότινος στο παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο Αρχιμανδρίτης Παϊσιος ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του για την ανάληψη του Επισκοπικού αξιώματος. “Είναι μεγάλη τιμή, που συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη”, δήλωσε.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Πετρέ ως Βοηθό Επίσκοπο για τη Μητρόπολη Δυτικής Ευρώπης του Πατριαρχείου Ρουμανίας, υπό τον τίτλο του Επισκόπου Βρετάνης.

Φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων