03/03/2022 03/03/2022 Ο Σύλλογος της Νεολαίας Ορθοδόξων Ρουμάνων (ATOR) από το Μπανάτουλ ντε Μούντε διοργανώνει εκστρατεία αιμοδοσίας μεταξύ 3-4 Μαρτίου 2022 για να βοηθήσει τα θύματα στην Ουκρανία. Παράλληλα η Αρχιεπισκοπή Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ συλλέγει φάρμακα και είδη πρώτων βοηθειών για να τα στείλει στην Ουκρανία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Συγκεκριμένα η εκστρατεία αιμοδοσίας, στην οποία εθελοντές του...
03 Μαρτίου, 2022 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 19:29

Εκστρατεία αιμοδοσίας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Εκστρατεία αιμοδοσίας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Ο Σύλλογος της Νεολαίας Ορθοδόξων Ρουμάνων (ATOR) από το Μπανάτουλ ντε Μούντε διοργανώνει εκστρατεία αιμοδοσίας μεταξύ 3-4 Μαρτίου 2022 για να βοηθήσει τα θύματα στην Ουκρανία. Παράλληλα η Αρχιεπισκοπή Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ συλλέγει φάρμακα και είδη πρώτων βοηθειών για να τα στείλει στην Ουκρανία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα η εκστρατεία αιμοδοσίας, στην οποία εθελοντές του ATOR θα δώσουν αίμα, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μετάγγισης Αίματος στη Ρεσίτσα.
Μαζί με τους εθελοντές από το ATOR, θα συνδράμει και η Επισκοπή Καρανσέμπες, καθώς και η Ένωση Φοιτητών στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού Κέντρου «UBB της Ρεσίτσα».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ιδιαίτερη ενσυναίσθηση που έδειξαν οι Ρουμάνοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προς τους Ουκρανούς γείτονές μας θα συμβάλει στην προσπάθεια να αυξηθεί ο ρυθμός αιμοδοσίας. Επειδή, εκτός από την ανάγκη για ανθρωπιστική υποστήριξη, που αποτελείται από τροφή, στέγη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ο Ουκρανικός λαός, σκληρά δοκιμασμένος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, χρειάζεται επίσης αίμα, δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού τραυματισμένων», δήλωσε ο π. Mihai Ciucur.

Η Αρχιεπισκοπή Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ συλλέγει φάρμακα

Προκειμένου να υποστηρίξουν τους Ουκρανούς πρόσφυγες που πλήττονται άμεσα από το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο, οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ οργανώνουν εκστρατεία συλλογής φαρμάκων και ειδών πρώτων βοηθειών, τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Έτσι, θα συλλεχθούν μόνο τα ακόλουθα προϊόντα: ελαστικοί επίδεσμοι, αντισηπτικά, επίδεσμοι, πλαστικό δοχείο 100/200 ml, καθετήρες 16-18 G, αιμοστατικοί επίδεσμοι, αυτοκόλλητη ελαστική ταινία, χειρουργικά γάντια, αντιπυρετικά, ινσουλίνη, αντιβιοτικά, φάρμακα για κρυολόγημα και γρίπη, βρεφικό γάλα σε σκόνη, πάνες για παιδιά και ενήλικες, μπεταντίν, σύριγγες, κτλ.

Η δράση αυτή ενώνει τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής Βαντ, Φελεάκ και Κλουζ για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου.

«Δεν θα σταματήσουμε να προσευχόμαστε για την αποκατάσταση της ειρήνης, για την προστασία και την υγεία όσων βρίσκονται στην Ουκρανία, για την ανάπαυση των ψυχών και για την άνεση των οικογενειών που έχασαν τους αγαπημένους τους σε αυτόν τον πόλεμο», αναφέρει η Αρχιεπισκοπή του Κλουζ. μέσω του Γραφείου Τύπου.

Αμέσως μετά την έναρξη της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν στο πλευρό των προσφύγων από την Ουκρανία, προσφέροντάς τους τροφή και υλική βοήθεια, καθώς και πνευματική βοήθεια, υπηρεσίες μεταφοράς και διαμονή.

Οι πρωτοβουλίες υποστήριξης προσφύγων συντονίζονται μέσω της πλατφόρμας « Η χαρά του να προσφέρεις», όπου μπορεί να παρασχεθεί υλική βοήθεια ή να εγγραφούν εθελοντές.

Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Vadu, Feleac και Cluj

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων