17/09/2022 17/09/2022 Ο Σύλλογος «Ο Άγιος Στέφανος ο Μέγας, βοεβόδας της Μολδαβίας» από το Hârja, θα διοργανώσει την εκστρατεία κατά των διακρίσεων «Σταματήστε τις διακρίσεις! Η αποδοχή ξεκινά από εσένα!», μεταξύ 19-22 Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιθεώρηση της κομητείας Μπακάου, θα πραγματοποιήσει την εκστρατεία σε 6 εκπαιδευτικές μονάδες της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου προσεγγίζοντας...
17 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:50

Εκστρατεία “Σταματήστε τις διακρίσεις” από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
Εκστρατεία “Σταματήστε τις διακρίσεις” από την εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία

Ο Σύλλογος «Ο Άγιος Στέφανος ο Μέγας, βοεβόδας της Μολδαβίας» από το Hârja, θα διοργανώσει την εκστρατεία κατά των διακρίσεων «Σταματήστε τις διακρίσεις! Η αποδοχή ξεκινά από εσένα!», μεταξύ 19-22 Σεπτεμβρίου. Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιθεώρηση της κομητείας Μπακάου, θα πραγματοποιήσει την εκστρατεία σε 6 εκπαιδευτικές μονάδες της Αρχιεπισκοπής Ρώμαν και Μπακάου προσεγγίζοντας περίπου 1.000 μαθητές.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σκοπός της εκστρατείας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που υφίστανται διακρίσεις από ιατρική, θρησκευτική, κοινωνική, εθνική και φυλετική άποψη.

Ακόμη, ο Σύλλογος δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει την κοινωνική περιθωριοποίηση, τη φτώχεια και τα δεινά που επιφέρει, να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του ατόμου στην κοινωνία και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Δραστηριοποιείται συνολικά σε δώδεκα κοινωνικά κέντρα, τρία από τα οποία είναι διαπιστευμένα και αδειοδοτημένα για την παροχή ψυχοκοινωνικής-ιατρικής περίθαλψης, αποθεραπείας και αναψυχής.

Επί τρεις ημέρες, τέσσερις ειδικοί από θα μιλήσουν για τις διακρίσεις ή αλλιώς bullying και θα αναλύσουν πρακτικές έννοιες, ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις.

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Radu Rosetti» στο Ονέστι θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με την υποστήριξη των εργαζομένων της εκστρατείας, όπου αναμένονται τουλάχιστον 100 εκπαιδευτικοί.

Οι 1000 νέοι, που θα επωφεληθούν από την εκστρατεία θα λάβουν επίσης διαφημιστικό υλικό (μπλουζάκι, σκουφάκι και φυλλάδια).

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων