24/06/2023 24/06/2023 Συνολικά 100 άτομα από το χωριό Chiojdeanca της κομητείας Πράχοβα έλαβαν δωρεάν ιατρικές συμβουλές και έκαναν δωρεάν εξετάσεις από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως διαβητολόγους, ογκολόγους, γαστρεντερολόγους, γυναικολόγους, καρδιολόγους, κ.ά. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά» των Εθελοντών του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι. Κατά τις ιατρικές εξετάσεις στους...
24 Ιουνίου, 2023 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2023 - 15:12

Εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά»: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 100 πολίτες της Πράχοβα

Διαδώστε:
Εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά»: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 100 πολίτες της Πράχοβα

Συνολικά 100 άτομα από το χωριό Chiojdeanca της κομητείας Πράχοβα έλαβαν δωρεάν ιατρικές συμβουλές και έκαναν δωρεάν εξετάσεις από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως διαβητολόγους, ογκολόγους, γαστρεντερολόγους, γυναικολόγους, καρδιολόγους, κ.ά.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά» των Εθελοντών του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι. Κατά τις ιατρικές εξετάσεις στους 100 επωφελούμενους πολίτες, διαπιστώθηκαν σοβαρές παθολογίες καθώς και μία περίπτωση με καρκίνο του μαστού.

«Αρκετοί έμαθαν για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν και έτσι απέτρεψαν την επιδείνωσή τους. Είναι μια πολύ χρήσιμη δραστηριότητα για τον αγροτικό πληθυσμό, γιατί είναι όλο και πιο δύσκολο για τους ηλικιωμένους να προσεγγίσουν γιατρούς στις μεγάλες πόλεις», εξήγησε ο Dănuț Prună, συντονιστής εθελοντών.

«Πολλοί άνθρωποι βάζουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία τους, συνήθως αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα, οικιακά προβλήματα και όλα αυτά τα προβλήματα υγείας χειροτερεύουν», πρόσθεσε.

Η εκστρατεία περιελάμβανε τεστ ΠΑΠ στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας «Πρόληψη και ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

Ο Dănuț Prună ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα κατανοήσουν ότι τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου του Υπουργείου Υγείας βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων υγείας τους.

«Σήμερα αντιμετωπίσαμε γυναικολογικές και χειρουργικές παθήσεις, βρήκαμε επίσης καρκίνο του μαστού, ουρολογικές παθήσεις καθώς και υπερτασικούς ασθενείς», δήλωσε ο Δρ Virgiliu-Mihail Prunoiu, ογκολόγος χειρουργός.

«Ήρθαν ασθενείς που ήθελαν να κάνουν το τεστ ΠΑΠ οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν κάνει ποτέ το τεστ», είπε η Δρ Cristina Şaptefraţi, γιατρός Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά», έχουν οργανωθεί 97 δράσεις στις επαρχίες Ίλφοβ, Πράχοβα, Μαραμούρες, Άρτζες, Călărasi, Giurgiu, Teleorman και Botoșani. Ο αριθμός των δικαιούχων ήταν πάνω από 12.000.

Basilica.ro (Ștefana Totorcea)

Φωτογραφία: National Cathedral Chapel Volunteers

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων