06/07/2023 06/07/2023 Συνολικά 130 άτομα από την κοινότητα Ciolănești της κομητείας Τέλεορμαν έλαβαν δωρεάν ιατρικές συμβουλές και έκαναν δωρεάν εξετάσεις από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ψυχιάτρους, δερματολόγους, ογκολόγους, γυναικολόγους, καρδιολόγους, παιδιάτρους, κ.ά. Οι κάτοικοι επωφελήθηκαν ακόμη και από δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για...
06 Ιουλίου, 2023 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2023 - 13:54

Εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά»: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 130 πολίτες της κομητείας Τέλεορμαν

Διαδώστε:
Εκστρατεία «Υγεία για τα χωριά»: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε 130 πολίτες της κομητείας Τέλεορμαν

Συνολικά 130 άτομα από την κοινότητα Ciolănești της κομητείας Τέλεορμαν έλαβαν δωρεάν ιατρικές συμβουλές και έκαναν δωρεάν εξετάσεις από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ψυχιάτρους, δερματολόγους, ογκολόγους, γυναικολόγους, καρδιολόγους, παιδιάτρους, κ.ά. Οι κάτοικοι επωφελήθηκαν ακόμη και από δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά» των Εθελοντών του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι, οι οποίοι δέχθηκαν βοήθεια από τους ιερείς της κοινότητας και τη διεύθυνση του σχολείου του Ciolănești.

Ο συντονιστής της εκστρατείας Dănuț Prună τόνισε ότι «δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας στον τομέα της ψυχιατρικής. Πολλοί κάτοικοι διαγνώσθηκαν με κατάθλιψη».

Η γιατρός Amalia Anghel δήλωσε ότι «από τους 35 ασθενείς που εξετάσθηκαν από δερματολόγο, οι δύο διαγνώσθηκαν με καρκίνο του δέρματος. Πέρα από αυτό ησυντριπτική πλειοψηφία των ασθενών ερχόταν για λόγους πρόληψης, που είναι και το πιο σημαντικό».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υγεία για τα χωριά», έχουν πραγματοποιηθεί 98 δράσεις στις κομητείες Ίλφοβ, Πράχοβα, Μαραμούρες, Άρτζες, Călăraşi, Giurgiu, Τελεορμάν και Botoşani, και πάνω από 12.000 ανθρώπους έλαβαν βοήθεια.

Basilica (Alexandru Boboc)

Φωτογραφία: Dănuț Prună

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων