08/03/2023 08/03/2023 Ο Σύλλογος Ορθοδόξων Νέων από την Επισκοπή Καρανσέμπες, στο πλαίσιο εκστρατείας αιμοδοσίας και με την ευκαιρία του «Μήνα για τη Ζωή 2023», διοργανώνει, μεταξύ 9 και 10 Μαρτίου, την εκστρατεία «Μαζί δίνουμε ζωή», σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) στην Τιμισοάρα και το Αράντ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Σημειώνεται ότι η εν Ρουμανία...
08 Μαρτίου, 2023 - 15:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 - 14:49

Εκστρατείες αιμοδοσίας σε διάφορες περιοχές της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Εκστρατείες αιμοδοσίας σε διάφορες περιοχές της Ρουμανίας

Ο Σύλλογος Ορθοδόξων Νέων από την Επισκοπή Καρανσέμπες, στο πλαίσιο εκστρατείας αιμοδοσίας και με την ευκαιρία του «Μήνα για τη Ζωή 2023», διοργανώνει, μεταξύ 9 και 10 Μαρτίου, την εκστρατεία «Μαζί δίνουμε ζωή», σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών (ASCOR) στην Τιμισοάρα και το Αράντ.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σημειώνεται ότι η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία διοργανώνει μια σειρά από εκστρατείες αιμοδοσίας, καθώς είναι πολύ μικρό το ποσοστό των εθελοντών αιμοδοτών, ενώ οι ανάγκες για αίμα διαρκώς αυξάνονται. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησε το 2012 μια εκστρατεία του Πατριαρχείου με τίτλο “Μια σταγόνα αίματος για τη ζωή του πλησίον σου” στο Βουκουρέστι, ενώ η εκστρατεία επεκτάθηκε το 2014 μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε όλη τη χώρα με το σύνθημα “Δωρίστε αίμα, σώστε μια ζωή”.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων, για τη σημασία της αιμοδοσίας.

Όπως ανακοινώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά την εκστρατεία αιμοδοσίας που διοργανώνεται από την Επισκοπή Καρανσέμπες, όσοι προσφέρουν αίμα θα λάβουν και μία πίτσα δώρο.

«Μαζί με τις άλλες δύο οργανώσεις από τη Μητρόπολη Βανάτου, διοργανώνουμε αυτή την εκστρατεία αιμοδοσίας. Χαιρόμαστε που μπορέσαμε να ενωθούμε για αυτόν τον σκοπό και ελπίζουμε ότι αυτή η ενότητα θα είναι χρήσιμη για την επόμενη περίοδο, έτσι ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε η Anamaria Iovu, συντονίστρια του κοινωνικού τομέα της ATOR Banatul de Munte.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες, στις περιοχές Ρεσίτα και Καρανσέμπες σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

• Ρεσίτα– Κέντρο Μετάγγισης Αίματος (Str. IL Caragiale, no. 1-2), μεταξύ 7:30 και 12:00 – υπεύθυνος επικοινωνίας: Anamaria Iovu (0770 893 540)

• Καρανσέμπες – Δημοτικό Νοσοκομείο (Str. Grădinilor, αρ. 12), μεταξύ 8:30 και 12:30 – υπεύθυνος επικοινωνίας: Alexandra Partenie (0757 812 779).

Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, οι εθελοντές από την ASCOR Τιμισοάρα και Αράντ θα διοργανώσουν την ίδια καμπάνια στις πόλεις τους.

73 εθελοντές έδωσαν αίμα στην περιοχή Χουεντίν

Το Περιφερειακό Κέντρο Μετάγγισης Αίματος Κλουζ-Ναπόκα, το Δημαρχείο και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής Χουεντίν, καθώς και το Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό Ίδρυμα «Protopop Martyr Aurel Munteanu» διοργάνωσαν χθες εκστρατεία αιμοδοσίας. Από την προσέλευση 73 εθελοντών, μεταξύ των οποίων κληρικών, δασκάλων, αστυνομικών, και μαθητών, συγκεντρώθηκαν 32 λίτρα αίματος.

Φωτογραφία: Facebook / ATOR Banatul de Munte, Deanery of Huedin

Πηγή: Basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων