30/03/2023 30/03/2023 Μια έκθεση αφιερωμένη στην Πολωνική Ορθοδοξία, με τίτλο «Τα Χρώματα της Ορθοδοξίας. Πολωνία” εγκαινιάζει το Πολωνικό Ινστιτούτο στο Βουκουρέστι, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, στο Ριμνίκου Βίλτσα. «Αν και η κυρίαρχη θρησκεία στην Πολωνία είναι η Καθολική, οπαδοί της Ορθόδοξης και της Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας ζουν επίσης στα πολωνικά εδάφη εδώ και αιώνες. Ένα μέρος των παραδόσεων...
30 Μαρτίου, 2023 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 21:30

Έκθεση «Τα Χρώματα της Ορθοδοξίας. Πολωνία” στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Έκθεση «Τα Χρώματα της Ορθοδοξίας. Πολωνία” στο Βουκουρέστι

Μια έκθεση αφιερωμένη στην Πολωνική Ορθοδοξία, με τίτλο «Τα Χρώματα της Ορθοδοξίας. Πολωνία” εγκαινιάζει το Πολωνικό Ινστιτούτο στο Βουκουρέστι, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, στο Ριμνίκου Βίλτσα.

«Αν και η κυρίαρχη θρησκεία στην Πολωνία είναι η Καθολική, οπαδοί της Ορθόδοξης και της Ελληνο-Καθολικής Εκκλησίας ζουν επίσης στα πολωνικά εδάφη εδώ και αιώνες. Ένα μέρος των παραδόσεων και της πλούσιας κληρονομιάς τους παρουσιάζεται στην έκθεση», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου από τις 12:00, παρουσία του Wojciech Mrozowski, Αναπληρωτή Διευθυντή του Πολωνικού Ινστιτούτου Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, στην Πολωνία ζουν περίπου 190 χιλιάδες Ορθόδοξοι και Έλληνες Καθολικοί, δηλαδή περίπου το 0,5% του πληθυσμού της χώρας.

Παρά τον σχετικά μικρό αριθμό πιστών, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σημαντικό μέρος του πολωνικού πολιτισμού.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά, οι πιστοί της Ορθόδοξης και της Ενωμένης Εκκλησίας αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού ή ένα σημαντικό τμήμα του (για παράδειγμα στις περιοχές Podlasie ή Polesie).

Η φυσική ομορφιά, η εθνική και πολιτιστική ποικιλομορφία, καθώς και η πλούσια ιστορία αυτών των εδαφών αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Η Πολωνία έχει επίσης πολύτιμα μνημεία που σχετίζονται με εκκλησίες στα ανατολικά, και οκτώ ξύλινες εκκλησίες στην περιοχή των Υποκαρπαθίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η έκθεση «Τα Χρώματα της Ορθοδοξίας. Πολωνία» μπορείτε να δείτε στη Βιβλιοθήκη της επαρχίας Βάλτσεα «Antim Ivireanul» (Strada Carol I 26, Râmnicu Vâlcea), από τις 5 έως τις 30 Απριλίου 2023.

Φωτογραφία: Πολωνικό Ινστιτούτο στο Βουκουρέστι

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων