17/02/2020 17/02/2020 «Στο δράμα της ανθρώπινης ελευθερίας, ως συνέπεια της αποξένωση από τον Θεό» αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με αφορμή την Κυριακή του Ασώτου. Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον υιό που επεδίωξε την ελευθερία και απομακρύνθηκε από την πατρική εστία, όπως συμβαίνει και με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος με το πρόσχημα της...
17 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2020 - 8:55

«Ελευθερία μακριά από τον Θεό είναι δουλεία»

Διαδώστε:
«Ελευθερία μακριά από τον Θεό είναι δουλεία»

«Στο δράμα της ανθρώπινης ελευθερίας, ως συνέπεια της αποξένωση από τον Θεό» αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, με αφορμή την Κυριακή του Ασώτου.

Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στον υιό που επεδίωξε την ελευθερία και απομακρύνθηκε από την πατρική εστία, όπως συμβαίνει και με τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος με το πρόσχημα της «ωριμότητας και την αυτονομίας» απομακρύνεται από τον Θεό.

Ωστόσο, έρχεται εκείνη η στιγμή της συνειδητοποίησης και με την Χάρη του Θεού ο άνθρωπος ανυψώνεται και από την «αφύσικη κατάσταση της αποξένωσης από τον Θεό έρχεται στη φυσική κατάσταση, της κοινωνίας με τον Θεό», τονίζει ο Πατριάρχης Ρουμανίας και καταλήγει λέγοντας ότι τότε και μόνο ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι «ήταν σε λανθασμένο δρόμο που δεν ήταν μονοπάτι της ελευθερίας, αλλά μια δουλεία «.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων