23/08/2022 23/08/2022 Καθώς πλησιάζει η νέα σχολική περίοδος, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία προμηθεύει τους μαθητές με τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα η φιλανθρωπική της δράση καταφθάνει σε δύσβατες αγροτικές περιοχές αλλά και σε οικογένειες που πλήγηκαν από καταστροφές όπως πυρκαγιά. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Η Αρχιεπισκοπή Άρτζες έχτισε ένα νέο σπίτι για μια οικογένεια που πλήγηκε...
23 Αυγούστου, 2022 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 18:57

Έμπρακτη στήριξη μαθητών και οικογενειών που πλήγηκαν από πυρκαγιά

Διαδώστε:
Έμπρακτη στήριξη μαθητών και οικογενειών που πλήγηκαν από πυρκαγιά

Καθώς πλησιάζει η νέα σχολική περίοδος, η εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία προμηθεύει τους μαθητές με τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα η φιλανθρωπική της δράση καταφθάνει σε δύσβατες αγροτικές περιοχές αλλά και σε οικογένειες που πλήγηκαν από καταστροφές όπως πυρκαγιά.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η Αρχιεπισκοπή Άρτζες έχτισε ένα νέο σπίτι για μια οικογένεια που πλήγηκε από πυρκαγιά

Η Αρχιεπισκοπή Άρτζες και Μουσκέλ, μέσω του Κοινωνικού, Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Τομέα της, βοήθησε μια οικογένεια από την ενορία του Enculești (Ενκουλέρστι), που βρίσκεται κοντά στο Πιτέστι, χτίζοντας τους ένα σπίτι.

Ο π. Αντρέι Ντιακονέσκου, συντονιστής του Κοινωνικού, Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Τομέα της Αρχιεπισκοπής και αρκετοί κληρικοί, συνέβαλαν στο να οικοδομηθεί ένα νέο σπίτι στη θέση του παλιού που καταστράφηκε από πυρκαγιά.

«Η φιλανθρωπία σημαίνει να πράττουμε το καλό, από αγάπη και συμπόνια για αυτόν που έχει ανάγκη» , όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής.

Εκδήλωση για τη στήριξη 150 παιδιών από αγροτικές οικογένειες

Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής εκδήλωσης AuGUSTeria (Αουγκουστέρια), που διοργανώθηκε από την ενορία Αγίου Δημητρίου και την Φιλανθρωπική Ένωση Tadeu (Ταδέου), έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων έτσι ώστε να μπορέσουν 150 παιδιά που προέρχονται από αγροτικές οικογένειες ή οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα να πάνε στο σχολείο.

Πρόκειται για την έκτη φιλανθρωπική δράση η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19 και 21 Αυγούστου. Για τη συγκέντρωση των χρημάτων, διοργανώθηκε συναυλία και έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Ρουμάνο συνθέτη George Enescu, συναυλία λαϊκής μουσικής, εργαστήρια χειροτεχνίας, παιδική χορωδία, καθώς και έκθεση τροφίμων.

Επίσης, κατά τις ημέρες της AuGUSTeria, πραγματοποιήθηκε το «Φεστιβάλ Λεμονάδας» στην οδό Frencheza, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά από την Ενορία καλούσαν τους περαστικούς να αγοράσουν λεμονάδα για να στηρίξουν τον σκοπό της φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Μαθητές γνωρίζουν το επάγγελμα του/της κομμωτή-τριας

Εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι πραγματοποίησαν μια νέα δράση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Βοήθεια στους μαθητές», προσφέροντας επαγγελματική συμβουλευτική σε 25 παιδιά από τις επαρχίες Ίλφοβ και Πράχοβα.

Αρκετοί κομμωτές προσκλήθηκαν να μιλήσουν στα παιδιά για το πώς μπορούν και αυτά να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα. Οι επαγγελματίες έδειξαν στα παιδιά μερικά από τα μυστικά του επαγγέλματος και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Κέντρο «Άγιος Γεώργιος» της Ενορίας Moara Săracă στην κομητεία Ίλφοβ (το οποίο απέχει 60 χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι).

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, εγγράφονται έως και 40 παιδιά από τις επαρχίες Ίλφοβ και Πράχοβα, τα οποία, κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, επωφελούνται από την υποστήριξη που τους παρέχουν οι εθελοντές.

Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Argeş και Muscel, Facebook / Parohia ,,Sfântul Dumitru”-Poștă, National Cathedral Chapel Volunteers

Με πληροφορίες από basilica, arhiepiscopiaargesuluisimuscelului, asociatiatadeu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων