28/01/2020 28/01/2020 Μία πολυπράγμων προσωπικότητα της Ορθοδοξίας στ’ αχνάρια των μεγάλων δασκάλων της, είναι ο Κωνσταντίνος Βαλέρ Νεκτούλα.  Ο Ρουμάνος κληρικός αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή “Andrei Şaguna” στο Sibiu και είναι καθηγητής θεολογίας, με κατηχητική-ομοληπτική εξειδίκευση και χριστιανική παιδαγωγία. Είναι συγγραφέας τόμων κηρυγμάτων, μελετών και άρθρων για την ομογένεια και την κατηχητική, αλλά και βιβλίων για...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 22:17

Ένα Ορθόδοξο ρουμανικό “διαμάντι”

Διαδώστε:
Ένα Ορθόδοξο ρουμανικό “διαμάντι”

Μία πολυπράγμων προσωπικότητα της Ορθοδοξίας στ’ αχνάρια των μεγάλων δασκάλων της, είναι ο Κωνσταντίνος Βαλέρ Νεκτούλα. 

Ο Ρουμάνος κληρικός αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή “Andrei Şaguna” στο Sibiu και είναι καθηγητής θεολογίας, με κατηχητική-ομοληπτική εξειδίκευση και χριστιανική παιδαγωγία. Είναι συγγραφέας τόμων κηρυγμάτων, μελετών και άρθρων για την ομογένεια και την κατηχητική, αλλά και βιβλίων για παιδιά και νέους. Έχει μεταφράσει πολλές εκδόσεις και έχει γράψει άρθρα με δημοσιεύσεις στη χώρα του και στο εξωτερικό. Έχει κάνει δεκάδες σπουδές σε ρουμανικές και ξένες γλώσσες – Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά – και πολυάριθμες αναθεωρήσεις. Έχει πραγματοποιήσει 150 συνέδρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε σειρά ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων σε εθνικούς και διεθνείς σταθμούς.
Από τα έργα σημειώνουμε τους τόμους των κηρύξεων: ο Νυμφίος έρχεται (2000),  Αγάπη Θεέ, βοηθήστε την αγάπη μου! (2005), όπως επίσης και τόμους με μελέτες και άρθρα της ομολογίας και της κατηχητικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων