08/07/2020 08/07/2020 Η Επισκοπή εν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας υλοποιεί ένα σύνθετο έργο στην Βικτώρια της Αυστραλίας, το οποίο περιλαμβάνει το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι της Ρουμανίας στο νότιο ημισφαίριο αλλά και ένα κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο, ένα επισκοπικό εκκλησάκι και έναν Ιερό Ναό που θα είναι αφιερωμένος σε τρεις μεγάλους Ιεράρχες της Ρουμανίας.  “Αυτό...
08 Ιουλίου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 18:03

Ένας Ιερός Ναός στην Αυστραλία από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ένας Ιερός Ναός στην Αυστραλία από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Η Επισκοπή εν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία του Πατριαρχείου Ρουμανίας υλοποιεί ένα σύνθετο έργο στην Βικτώρια της Αυστραλίας, το οποίο περιλαμβάνει το πρώτο ορθόδοξο μοναστήρι της Ρουμανίας στο νότιο ημισφαίριο αλλά και ένα κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο, ένα επισκοπικό εκκλησάκι και έναν Ιερό Ναό που θα είναι αφιερωμένος σε τρεις μεγάλους Ιεράρχες της Ρουμανίας. 

“Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την ποιμαντική και ιεραποστολική μας εργασία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η Παναγία μας βοήθησε να βρούμε το χώρο” δήλωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία κ. Μιχαήλ από το οικόπεδο που βρέθηκε στο Μέλτον της Βικτώρια.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 2011 και το Ιερό Παρεκκλήσιο το 2012 όταν θεμελιώθηκε και το Κοινωνικό – Ποιμαντικό Κέντρο ενώ στο ίδιο οικόπεδο λειτουργούν τα γραφεία του Επισκοπικού κέντρου.

Στο τέλος του 2013 τέθηκε και ο θεμέλιος λίθος για το Επισκοπικό Παρεκκλήσι των Αγίων Μιχαήλ και Γαβριήλ και το Πολιτιστικό- Ιεραποστολικό Κέντρο ενώ το 2017 ολοκληρώθηκε και η διευθέτηση του χώρου στάθμευσης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο συγκρότημα, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρους διαβίωσης και γραφεία, θα ξεκινήσει η κατασκευή του κεντρικού Ιερού ναού που θα είναι αφιερωμένος σε τρεις ρουμάνους αγίους. Η Εκκλησία θα είναι σύμβολο της ενότητας των Ρουμάνων παντού. Ενώ στο Ιερό Παρεκκλήσιο υπάρχουν ήδη λείψανα από τους τρείς ρουμάνους αγίους που θα αφιερωθεί ο ναός: Andrei Șaguna, Grigorie Dascălul και Teodosie de la Brazi.

“Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ποιμαντική – ιεραποστολική δραστηριότητα εντός της επισκοπής, ώστε να διατηρηθεί η ρουμανική χριστιανική πίστη, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της Ρουμανίας στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία” δήλωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Μιχαήλ ο οποίος ενθρονίστηκε το 2008, χρονιά που ιδρύθηκε η συγκεκριμένη επισκοπή του Πατριαρχείου Ρουμανίας, στη γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων