11/08/2020 11/08/2020 Έναν ιστορικό ναό ανεγείρει το Πατριαρχείο Ρουμανίας στην περιοχή της νότιας Βεσσαραβίας στη Μολδαβία. Ο Ναός ο οποίος θα ανήκει στην Επισκοπή Νοτίου Βεσσαραβίας θα είναι αφιερωμένους σε όλους τους Ρουμάνους αγίους και στους ήρωες που θυσιάστηκαν ώστε να ελευθερωθεί η Βεσσαραβία. Ο επίσκοπος Νοτίου Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βενιαμίν τονίζει σε δήλωσή του...
11 Αυγούστου, 2020 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2020 - 17:08

Ένας ιστορικός ναός ανεγείρεται στη Μολδαβία

Διαδώστε:
Ένας ιστορικός ναός ανεγείρεται στη Μολδαβία

Έναν ιστορικό ναό ανεγείρει το Πατριαρχείο Ρουμανίας στην περιοχή της νότιας Βεσσαραβίας στη Μολδαβία. Ο Ναός ο οποίος θα ανήκει στην Επισκοπή Νοτίου Βεσσαραβίας θα είναι αφιερωμένους σε όλους τους Ρουμάνους αγίους και στους ήρωες που θυσιάστηκαν ώστε να ελευθερωθεί η Βεσσαραβία.

Ο επίσκοπος Νοτίου Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Βενιαμίν τονίζει σε δήλωσή του «Το κτίριο θα είναι ένας πραγματικός καθεδρικός ναός στην περιοχή». Ο θεμέλιος λίθος έχει τεθεί από το 2000 ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν το 2004. Εχτές, Δευτέρα 10 Αυγούστου ανεγέρθηκαν τρεις πύργοι και τρεις σταυροί.

Ο Επίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του φθινοπώρου τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία. «Αυτή η συμβολική εκκλησία, το μαυσωλείο για όλους τους ήρωες που θυσιάστηκαν στην απελευθέρωση της Βεσσαραβίας θα είναι σημείο της πίστης του έθνους μας, σημείο της Ορθοδοξίας και ένας τόπος προσευχής που θα φιλοξενεί τους ενορίτες και τους προσκυνητές που θα έρχονται» σημείωσε ο κ. Βενιαμίν.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων