13/10/2020 13/10/2020 Το υπόγειο της Σχολής Ορθοδόξου Θεολογίας με την επωνυμία “Πατριάρχης Ιουστίνος” του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου εκσυγχρονίζεται και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο χώρο για τους φοιτητές, αφού με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησαν εργασίες από το 2019, οι οποίες και ολοκληρώνονται. Το υπόγειο καλύπτει μια έκταση 1.400 τετραγωνικών μέτρων και θα μετατραπεί σε...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 18:33

Ένας σύγχρονος χώρος στη Σχολή Θεολογίας στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Ένας σύγχρονος χώρος στη Σχολή Θεολογίας στο Βουκουρέστι

Το υπόγειο της Σχολής Ορθοδόξου Θεολογίας με την επωνυμία “Πατριάρχης Ιουστίνος” του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου εκσυγχρονίζεται και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο χώρο για τους φοιτητές, αφού με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησαν εργασίες από το 2019, οι οποίες και ολοκληρώνονται.

Το υπόγειο καλύπτει μια έκταση 1.400 τετραγωνικών μέτρων και θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο χώρο για τους φοιτητές με εργαστήρια ζωγραφικής, συντήρησης καθώς και ένας νέος εκθεσειακός χώρος. Το κόστος των επισκευών ανέρχεται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ενώ το έργο επιτηρείται από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου.

“Δεν είναι μόνο μια ανακαίνιση. Έχουν πέσει τούβλα στα πατώματα από τα ταβάνια ενώ θα αλλάξουν οι πόρτες και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι και τουαλέτες. Θα είναι ίσως ο πιο σύγχρονος από τους χώρους που ανήκουν στις θεολογικές σχολές της χώρας “, δήλωσε ο π. Ιωάννης, πρύτανης της Σχολής.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, το έργο εκτελείται σε δύο φάσεις κατασκευής.

“Βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης φάσης της ολικής ανακαίνισης. Ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση του έργου, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι τελικές εργασίες, θα ακολουθήσει σύντομα. Στην αρχή του επόμενου έτους, η δημοπρασία θα τελειώσει και οι εργασίες θα συνεχιστούν “.

Ο πρύτανης της Σχολής ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας, ο οποίος “επιβλέπει το έργο σχεδόν εβδομαδιαία”.

Ο π. Ιωάννης εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον αρχιτέκτονα και τον μηχανικό. Ανέφερε επίσης ότι η ομάδα των εργαζομένων της κατασκευαστικής εταιρείας εργάστηκε ακόμη και στην αβέβαιη περίοδο της πανδημίας για να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι: Από το ακαδημαϊκό έτος 1991-1992 η ανωτέρα θεολογική εκπαίδευση ενσωματώθηκε στα κρατικά πανεπιστήμια της Ρουμανίας με την ιδιομορφία όμως να συμμετέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας στην καθοδήγηση, τον συντονισμό των διδακτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και της πνευματικής και θρησκευτικής ζωής των θεολόγων φοιτητών. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων