22/05/2019 22/05/2019 Στα αλατωρυχεία της αρχαίας πόλης Δακίας, 240 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, στο σημερινό Τίργκου-Όκνα της Ρουμανίας βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός της Αγίας Βαρβάρας. Ο ναός δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους που εργάζονταν στα αλατωρυχεία και είναι φτιαγμένος από αλάτι και βρίσκεται στο ένατο επίπεδο του ορυχείου. Όπως γράφει το ziarullumina.ro, οι άνθρωποι αισθάνονται...
22 Μαΐου, 2019 - 12:23

Ένας υπόγειος ναός φτιαγμένος από αλάτι

Διαδώστε:
Ένας υπόγειος ναός φτιαγμένος από αλάτι

Στα αλατωρυχεία της αρχαίας πόλης Δακίας, 240 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, στο σημερινό Τίργκου-Όκνα της Ρουμανίας βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός της Αγίας Βαρβάρας.

Ο ναός δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους που εργάζονταν στα αλατωρυχεία και είναι φτιαγμένος από αλάτι και βρίσκεται στο ένατο επίπεδο του ορυχείου.

Όπως γράφει το ziarullumina.ro, οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να δημιουργήσουν χώρους λατρείας στις πιο ειδικές θέσεις, από τις ψηλότερες κορυφές μέχρι τα “χαμηλότερα μέρη της γης”. Ένας τέτοιος ευλογημένος τόπος βρίσκεται και στη Ρουμανία.

“Το 1992, οι εργαζόμενοι έφθασαν στο ορυχείο άλατος, το οποίο είναι σήμερα η βάση του τουρισμού και της αναψυχής. Η εταιρεία μαζί με τους εργαζομένους σκέφτηκαν να κάνουν μια εκκλησία εδώ”, δήλωσε ο πατήρ Ελισσαίος.

Η εκκλησία είναι ανοιχτή κάθε μέρα από το πρωί ως το βράδυ και σχεδόν κάθε μέρα δέχεται επισκέπτες, προσκυνητές και τουρίστες.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 και ήταν η πρώτη εκκλησία από αλάτι στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα δύο εικονοστάσια είναι τοποθετημένο ένα ξύλινο τέμπλο με 24 εικόνες. Τα κηροπήγια, τα εικονοστάσια είναι επίσης κατασκευασμένα από αλάτι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων