17/05/2019 17/05/2019 75 παιδιά συμμετείχαν στην 24η έκδοση του Εθνικού Διαγωνισμού των ιστοριών για παιδιά στη ρουμανική, με τίτλο «Γιώργος Gros» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου στο ρουμανικό οικισμό Μπισεάμπα της Ουγγαρίας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η μνήμη του Γιώργος Γκρος, ο εμπνευστής του διαγωνισμού και επικεφαλής της τοπικής ρουμανικής κοινότητας κατά τη διάρκεια του...
17 Μαΐου, 2019 - 16:28

Ενδιαφέρον για τη ρουμανική ιστορία από 75 μαθητές

Διαδώστε:
Ενδιαφέρον για τη ρουμανική ιστορία από 75 μαθητές

75 παιδιά συμμετείχαν στην 24η έκδοση του Εθνικού Διαγωνισμού των ιστοριών για παιδιά στη ρουμανική, με τίτλο «Γιώργος Gros» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου στο ρουμανικό οικισμό Μπισεάμπα της Ουγγαρίας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η μνήμη του Γιώργος Γκρος, ο εμπνευστής του διαγωνισμού και επικεφαλής της τοπικής ρουμανικής κοινότητας κατά τη διάρκεια του 1994-2015. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι ιστορικές εκθέσεις των μαθητών και αξιολογήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ουγγαρίας κ. Σιλουανός ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως: “οι συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών σε τέτοιες πρωτοβουλίες μας ενισχύει με δύναμη στο να διατηρήσουμε τις παραδόσεις μας και την ιστορία μας εδώ στην Ουγγαρία”. Στη συνέχεια ο Θεοφιλέσταστος τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του Γεωργίου Γκρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων