20/11/2020 20/11/2020 Το Πατριαρχείο Ρουμανίας ενισχύει την προσπάθειά του για δωρεά αίματος. Το Πατριαρχείο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία αιμοδοσίας από το 2014 την οποία εντατικοποιεί αυτές τις ημέρες με την πανδημία του κορωνοϊού να προκαλεί μεγάλη ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία.  Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησε το 2012 μια εκστρατεία του Πατριαρχείου με τίτλο “Μια σταγόνα...
20 Νοεμβρίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2020 - 9:04

Ενισχύει την εκστρατεία αιμοδοσίας το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Ενισχύει την εκστρατεία αιμοδοσίας το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας ενισχύει την προσπάθειά του για δωρεά αίματος. Το Πατριαρχείο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία αιμοδοσίας από το 2014 την οποία εντατικοποιεί αυτές τις ημέρες με την πανδημία του κορωνοϊού να προκαλεί μεγάλη ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία. 

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησε το 2012 μια εκστρατεία του Πατριαρχείου με τίτλο “Μια σταγόνα αίματος για τη ζωή του πλησίον σου” στο Βουκουρέστι ενώ η εκστρατεία επεκτάθηκε το 2014 μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε όλη τη χώρα με το σύνθημα “Δωρίστε αίμα, σώστε μια ζωή”.

Έτσι, η μεγαλύτερη εκστρατεία αιμοδοσίας στη Ρουμανία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με διάφορους δημόσιους φορείς (κέντρα μετάγγισης περιφερειών και νομών, νοσοκομεία, κλινικές, διευθύνσεις κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας των παιδιών, χωροφυλακή, αστυνομία και στρατός), καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις (Ένωση Ρουμάνων Χριστιανορθόδοξων Φοιτητών, Ρουμανική Ορθόδοξη Χριστιανική Ένωση Νέων και άλλες ενώσεις).

Κατά τη διάρκεια των 6 ετών της εκστρατείας ” Δωρίστε αίμα, σώστε μια ζωή!” συμμετείχαν 40.800 δότες και η ποσότητα του αίματος που συλλέχθηκε ήταν πάνω από 18.000 λίτρα .

Στο τρέχον ιατρικό και επιδημιολογικό πλαίσιο, το Πατριαρχείο απευθύνεται σε όλους εκείνους που κατανοούν την αξία της σωτηρίας μιας ανθρώπινης ζωής, με την παρότρυνση να συμμετάσχουν στην ευγενή δράση της αιμοδοσίας.

“Η δωρεά αίματος εν μέσω Covid-19 και η δωρεά πλάσματος είναι τώρα οι πιο λαμπρές και πιο απαραίτητες πράξεις θυσίας αγάπης και ανθρώπινης αλληλεγγύης!”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων