09/02/2022 09/02/2022 Τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της ενορίας Μοραβίτα στην επαρχία Βανάτου στη Ρουμανία επισκέφθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας και Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης. Τοπικές αρχές και Εκκλησία στηρίζουν το έργο της ενορίας να αποκτήσει και πάλι λειτουργική ζωή ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα. Η έναρξη εργασιών για την ανέγερση ναού ξεκίνησε με πρωτοβουλία των κατοίκων...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 9:37

Ενορία αποκτά και πάλι ζωή μετά από έναν αιώνα

Διαδώστε:
Ενορία αποκτά και πάλι ζωή μετά από έναν αιώνα

Τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της ενορίας Μοραβίτα στην επαρχία Βανάτου στη Ρουμανία επισκέφθηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τιμισοάρας και Μητροπολίτης Βανάτου κ. Ιωάννης.

Τοπικές αρχές και Εκκλησία στηρίζουν το έργο της ενορίας να αποκτήσει και πάλι λειτουργική ζωή ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα. Η έναρξη εργασιών για την ανέγερση ναού ξεκίνησε με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής. Στα τέλη του 2020, μέσω κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων και στα κοινωνικά δίκτυα, οι κάτοικοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν το ενοριακό κέντρο η κατασκευή του οποίου είχε ξεκινήσει πριν 30 χρόνια.

Σήμερα οι ακολουθίες τελούνται σε ένα πρόχειρο παρεκκλήσι για τις ανάγκες των πιστών. Ο παλαιός ναός στη Μοραβίτσα κατεδαφίστηκε από τις δυνάμεις που κατείχαν την περιοχή πριν από τη Μεγάλη Ένωση.

Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων