10/09/2021 10/09/2021 Στο εσωτερικό του Εθνικού Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου, άρχισε η αποσυναρμολόγηση των σκαλωσιών που είχαν στηθεί στο παρελθόν, προκειμένου να διευκολυνθεί η τοποθέτηση του ψηφιδωτού. Το περιεχόμενο της θεματολογίας είναι διάφορες Βιβλικές παραστάσεις, καθώς πληθώρα αγίων που έχουν αγιογραφηθεί από το παρελθόν έως τις ημέρες μας. Στο άμεσο μέλλον η ομάδα καλλιτεχνών θα έχει ολοκληρώσει και...
10 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:17
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2021 - 16:31

Εντυπωσιακά ψηφιδωτά στον Καθεδρικό Ναό Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Εντυπωσιακά ψηφιδωτά στον Καθεδρικό Ναό Βουκουρεστίου

Στο εσωτερικό του Εθνικού Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου, άρχισε η αποσυναρμολόγηση των σκαλωσιών που είχαν στηθεί στο παρελθόν, προκειμένου να διευκολυνθεί η τοποθέτηση του ψηφιδωτού. Το περιεχόμενο της θεματολογίας είναι διάφορες Βιβλικές παραστάσεις, καθώς πληθώρα αγίων που έχουν αγιογραφηθεί από το παρελθόν έως τις ημέρες μας.

Στο άμεσο μέλλον η ομάδα καλλιτεχνών θα έχει ολοκληρώσει και άλλα μεγάλα έργα εντός του ναού.

Ο συντονιστής Πατριαρχικός Σύμβουλος στον Τομέα Μνημείων και Εκκλησιών, π. Νικολάι Γκράινκασου είπε στην τηλεόραση Trinitas:

«Αν ο Θεός μας βοηθήσει να τελειώσουμε τις εργασίες, έξω από το ιερό θυσιαστήριο και μπροστά από το τέμπλο, η περιοχή στο συγκεκριμένο σημείο σύντομα θα καθαρίσει και δεν θα επικρατεί πλέον αυτή η εικόνα του εργοταξίου. Θα αποκαλυφθεί η Αγία Τράπεζα, το δάπεδο και οι τοίχοι, έτσι ώστε να μοιάζουν με χώρο Λατρείας έτοιμο να λειτουργήσει.”

πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων