27/10/2019 27/10/2019 Έως και εννέα ώρες στη σειρά περίμεναν οι προσκυνητές προκειμένου να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του νέου στην Ρουμανία. Σήμερα το πρωί τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ με τη συμμετοχή Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Αντιόχειας. Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος κ.κ....
27 Οκτωβρίου, 2019 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 21:19

Έως και 9 ώρες στη σειρά για τον Άγιο Δημήτριο τον Νέο

Διαδώστε:
Έως και 9 ώρες στη σειρά για τον Άγιο Δημήτριο τον Νέο

Έως και εννέα ώρες στη σειρά περίμεναν οι προσκυνητές προκειμένου να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του νέου στην Ρουμανία.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ με τη συμμετοχή Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και της Αντιόχειας.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την ευαγγελική περικοπή προέτρεψε τους χιλιάδες πιστούς να έχουν ως οδό στη ζωή τους την ταπεινοφροσύνη και το θάρρος. Μέσα από αυτά θα γεννηθεί η ελπίδα με την οποία θα πορευθούν στον επίγειο βίο τους ως χριστιανοί.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε η Συνοδική Πράξη με την οποία εντάχθηκε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας της Ρουμανίας ο Άγιος Διονύσιος Ερχάν.

Ο Πατριάρχης κ.κ Δανιήλ ευχαρίστησε συγκινημένος τους προσκυνητές που προσήλθαν κατά την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων προ τιμήν του Αγίου Δημητρίου του νέου τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την παρουσία σας εδώ αγαπητή μας προσκυνητές. Μια εκκλησία, όσο όμορφη μπορεί να είναι, αν δεν έχει πιστούς κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δεν μπορεί να καυχάται. Η χαρά στην ευχαριστιακή σύναξη δίνεται από τους πιστούς, οι οποίοι εκφράζουν την κοινωνία με τον Τριαδικό Θεό”.

Φωτογραφίες – Βίντεο: basilica.ro

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων