15/02/2021 15/02/2021 Σχέδιο νόμου για τον επαναπατρισμό των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ομολογητών του Άρτνεαλ κατέθεσε ομάδα βουλευτών στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας. Οι Άγιοι Ομολογητές εξεδήμησαν εις Κύριον στη φυλακή Kufstein στην αυστριακή πολιτεία του Τιρόλου τον 18ο αιώνα. Υπενθυμίζεται ότι τον 18ο αιώνα η Τρανσυλβανία ήταν υπό την κατοχή της Αψβουργικής αυτοκρατορίας Οι συντάκτες της νομοθετικής...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 8:01

Επαναπατρισμός λειψάνων των Ομολογητών του Άρντεαλ

Διαδώστε:
Επαναπατρισμός λειψάνων των Ομολογητών του Άρντεαλ

Σχέδιο νόμου για τον επαναπατρισμό των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ομολογητών του Άρτνεαλ κατέθεσε ομάδα βουλευτών στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας.

Οι Άγιοι Ομολογητές εξεδήμησαν εις Κύριον στη φυλακή Kufstein στην αυστριακή πολιτεία του Τιρόλου τον 18ο αιώνα. Υπενθυμίζεται ότι τον 18ο αιώνα η Τρανσυλβανία ήταν υπό την κατοχή της Αψβουργικής αυτοκρατορίας
Οι συντάκτες της νομοθετικής πρωτοβουλίας προτείνουν στην κυβέρνηση να αναγνωρίσει και να φέρει στη χώρα τα λείψανα Των οσίων ομολογητών Βησσαρίωνα και Σωφρονίου, του αγίου μάρτυρος Όπρεα Μικλαούς και των αγίων ιερομαρτύρων Μωυσή από το Σιμπιέλ και Ιωάννου του Γκάλες.


Εντός 90 ημερών από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του νόμου, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Δημόσιας Οικονομίας και ο Υπουργός Θρησκευμάτων θα εκδώσουν την εντολή για τον καθορισμό των διαδικασιών αναγνώρισης και επαναπατρισμού των αγίων .
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τα ιερά λείψανα θα τοποθετηθούν, με την υποστήριξη του Ρουμανικού Πατριαρχείου, στην Εκκλησία της “Αγίας Τριάδας” στο Σιμπίου της Τρανσυλβανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων