04/11/2021 04/11/2021 Με αφορμή τα 200 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου κλασικού συγγραφέα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ξεκίνησε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Οι εκδηλώσεις που κινούνται στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος «Ντοστογιέφσκι 200 – Οι μέρες του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα στο Ιάσιο» πραγματοποιούνται μεταξύ 2-14 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Πολιτισμού της πόλης....
04 Νοεμβρίου, 2021 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2021 - 14:52

Επετειακές Εκδηλώσεις για τον Ντοστογιέφσκι στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Επετειακές Εκδηλώσεις για τον Ντοστογιέφσκι στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου κλασικού συγγραφέα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ξεκίνησε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Οι εκδηλώσεις που κινούνται στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος «Ντοστογιέφσκι 200 – Οι μέρες του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα στο Ιάσιο» πραγματοποιούνται μεταξύ 2-14 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Πολιτισμού της πόλης.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων από τη γέννηση του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, στις 11 Νοεμβρίου, ο εκδοτικός οίκος “Δοξολογία” της Αρχιεπισκοπής Ιασίου θα παρουσιάσει το βιβλίο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής. Ο Ντοστογιέφσκι σε θεολογικο-φιλοσοφικές αναγνώσεις». Το έργο έχει μεταφραστεί από τον Λεόντε Ιβάνοφ, ο οποίος υπογράφει τον πρόλογο, τις σημειώσεις και τα σχόλια. Το βιβλίο περιλαμβάνει ομιλίες και έργα που έγραψαν διάφοροι μελετητές του έργου του Ρώσου λογοτέχνη, Φ. Ντοστογιέφσκι.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το διάστημα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και προβολές ταινιών που έχουν δημιουργηθεί από έργα του μεγάλου Ρώσου λογοτέχνη όπως o “Ο Ηλίθιος”, “Έγκλημα και Τιμωρία”, “Λευκές Νύχτες”.
Το εορταστικό επετειακό πρόγραμμα “Ντοστογιέφσκι 200” ξεκίνησε τη περασμένη Τρίτη με τα εγκαίνια της έκθεσης «Η ζωή και το έργο του Ντοστογιέφσκι» στο Μουσείο «Ντοστογιέφσκι» στην Αγία Πετρούπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων