01/07/2021 01/07/2021 Στο στρατόπεδο εργασίας της Περίπραβα στη Ρουμανία λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων και τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για όσους κρατούμενους έχασαν τη ζωή τους σε αυτό. Στο στρατόπεδο εργασίας φυλακίστηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι. Αρκετοί φυλακίστηκαν επειδή ήταν χριστιανοί ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των Ιερέων και των Ιεροψαλτών που...
01 Ιουλίου, 2021 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 11:17

Επιμνημόσυνη Δέηση στο στρατόπεδο εργασίας Περίπραβα

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη Δέηση στο στρατόπεδο εργασίας Περίπραβα

Στο στρατόπεδο εργασίας της Περίπραβα στη Ρουμανία λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τουλσέας κ. Βησσαρίων και τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για όσους κρατούμενους έχασαν τη ζωή τους σε αυτό.

Στο στρατόπεδο εργασίας φυλακίστηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι. Αρκετοί φυλακίστηκαν επειδή ήταν χριστιανοί ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των Ιερέων και των Ιεροψαλτών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια που το στρατόπεδο λειτουργούσε τις δεκαετίες του 50 και του 60 μέχρι και την εγκατάλειψή του το 1970. 

Ο Θεοφιλέστατος σημείωσε “Σεβόμαστε εκείνους που πριν από χρόνια υπέφεραν σε αυτά τα μέρη, ομολογώντας την πίστη και την αγάπη τους  για την προγονική μας γη. Ταυτόχρονα, προσευχηθήκαμε ώστε ο Θεός να τους δώσει αιώνια ανάπαυση στη Βασιλεία Του”.

Ο Θεοφιλέστατος λειτούργησε με αφορμή τον εορτασμό των Προστατών του Μνημείου που έχει δημιουργηθεί στο Στρατόπεδο εργασίας και είναι αφιερωμένο στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους και εξήγησε γιατί είναι προστάτες. “Επιλέχτηκαν ως Προστάτες Άγιοι οι Δώδεκα Απόστολοι επειδή αυτό το μέρος είναι γεμάτο ταλαιπωρία αλλά είναι την ίδια στιγμή γεμάτο πίστη γιατί εδώ χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι, που συχνά φυλακίζονταν λόγω της πίστης τους πέρασαν εδώ τη ζωή τους. Μερικοί δεν επέστρεψαν ποτέ στα σπίτια τους αλλά μαρτύρησαν εδώ στις όχθες του Δούναβη και είναι καθήκον μας να τους θυμόμαστε και να τους τιμάμε με σεβασμό ώστε ο Θεός να τους δώσει την Αιώνια ζωή”.

Ο Επίσκοπος της Τουλσέας τόνισε ότι πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμά τους και “να αγαπάμε τη χώρα μας, τις πνευματικές αξίες του Ρουμανικού λαού και τις παραδοσιακές αξίες της προγονικής Ορθοδοξίας που δέχεται επίθεση σήμερα” κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες από το στρατόπεδο και τις πρόσφατες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν εκεί:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων