26/08/2022 26/08/2022 Τη διάθεσή τους για συνεργασία επέδειξαν σε μια εγκάρδια συνάντηση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Δασία Φέλικι κ. Ιερώνυμος με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βανάτου (του Πατριαρχείου Σερβίας) κ. Νικάνορα. Αυτή ήταν και η πρώτη συνάντηση του νέου ιεράρχη των Ρουμάνων στη Σερβία με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βανάτου.  Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Οι δύο ιεράρχες επιβεβαίωσαν την επιθυμία...
26 Αυγούστου, 2022 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2022 - 10:27

Επισφράγιση αδελφικής συνεργασίας Ρουμάνων και Σέρβων Ορθοδόξων με συνάντηση Επισκόπων

Διαδώστε:
Επισφράγιση αδελφικής συνεργασίας Ρουμάνων και Σέρβων Ορθοδόξων με συνάντηση Επισκόπων

Τη διάθεσή τους για συνεργασία επέδειξαν σε μια εγκάρδια συνάντηση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος εν Δασία Φέλικι κ. Ιερώνυμος με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βανάτου (του Πατριαρχείου Σερβίας) κ. Νικάνορα. Αυτή ήταν και η πρώτη συνάντηση του νέου ιεράρχη των Ρουμάνων στη Σερβία με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βανάτου. 

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Οι δύο ιεράρχες επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για αδελφική συνεργασία και ανακοίνωσαν ότι παραμένουν μόνιμα ανοιχτοί σε διάλογο και συνεργασία.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο π. Emanuel Tapalăgă, Εφημέριος στην Βοϊβοντίνα και ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος, Εκκλησιάρχης του Ρουμανικού Επισκοπικού Καθεδρικού Ναού στο Vârset.

Για περίπου 90 λεπτά, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι επίσκοποι συζήτησαν επίκαιρα θέματα σχετικά με τον σύγχρονο κόσμο και τις περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ορθόδοξες Εκκλησίες κατά τόπους.

«Και οι δύο ιεράρχες εξέφρασαν την επιθυμία τους για καλές σχέσεις και αδελφική, δια-εκκλησιαστική συνεργασία σε όλους τους τομείς. Υπό αυτή την έννοια, επιβεβαιώθηκε η διάθεση της υπέρβασης των όποιων διαφορών, μέσω της σοφής μέριμνας των εκκλησιαστικών φόρουμ, που επιβεβαιώνουν τη διάθεση εισόδου σε μια νέα περίοδο στην εκκλησιαστική ιστορία, στην οποία δεν υπάρχουν προβλήματα χωρίς λύσεις», όπως αναφέρεται στο Facebook της Μητρόπολης Δασίας Φελίκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Θεοφιλέστατος κ. Ιερώνυμος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Επίσκοπος εν Δασία Φελίκι στις 5 Ιουλίου 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων