21/06/2023 21/06/2023 Την ίδρυση τριών μοναστικών οικισμών στη Σουτσεάβα αποφάσισε το Επισκοπικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης, χθες Τρίτη, στο Ιάσιο. Οι ιεράρχες της Μητρόπολης αποφάσισαν να ιδρύσουν το γυναικείο μοναστήρι «Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης» στο Băișești της κομητείας Σουτσεάβα, εντός της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου. Εγκρίθηκε, ακόμη, να γίνουν τα μοναστήρια «Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα» στην...
21 Ιουνίου, 2023 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 14:45

Επισκοπικό Συμβούλιο για την ίδρυση τριών μοναστικών οικισμών στη Σουτσεάβα

Διαδώστε:
Επισκοπικό Συμβούλιο για την ίδρυση τριών μοναστικών οικισμών στη Σουτσεάβα

Την ίδρυση τριών μοναστικών οικισμών στη Σουτσεάβα αποφάσισε το Επισκοπικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης, χθες Τρίτη, στο Ιάσιο.

Οι ιεράρχες της Μητρόπολης αποφάσισαν να ιδρύσουν το γυναικείο μοναστήρι «Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης» στο Băișești της κομητείας Σουτσεάβα, εντός της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραουντίου. Εγκρίθηκε, ακόμη, να γίνουν τα μοναστήρια «Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα» στην τοποθεσία Λιτένι και «Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης» στην τοποθεσία Dorna Candrenilor.

Μεταξύ άλλων εγκρίθηκε το γνωστικό αντικείμενο και η σχετική βιβλιογραφία για την απόκτηση του πρώτου βαθμού ιεροσύνης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα διοικητικά ζητήματα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Ιασίου.

Πηγή: Basilica (Sorin Ionițe)

Φωτογραφία: Doxologia / Oana Nechifor

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων